Vilket fiasko Leksand!

Ny förlust mot Rögle – och nu är elitchansen borta

HOCKEY

Fiaskot för Leksand är totalt.

3–4-förlust hemma mot Rögle under torsdagen och nu är dalmasarna definitivt ute ur elitserien.

Det började visserligen bra med 2-0 efter 11.03 genom Jan Nemecek och Jiri Bicek. Men Rögle kom tillbaka till 2-2 och 3-3 och med tre och en halv minut kvar av matchen slog Pär Arlbrandt in 4-3 till Rögle.

Leksand avslutade matchen med sex man mot fyra men lyckades inte få in pucken. Därmed är chansen borta för Leksand som nu får starta ett nytt återtåg.

– Det känns för jävligt, sade Nils-Erik Johansson, ordförande i Leksand till TT. Vi har dock kapital i klubben för att klara två säsonger i allsvenskan med full elitsatsning och vi har också ett program för hur vi ska göra. Men de som ska vara med i det jobbet ska också vara med när planen presenteras så jag vill inte säga något om det än.

Malmö vann enkelt

Lite i skymundan tog istället Rögle chansen att nå ikapp topptrion och är nu sex poäng efter Malmö med tre matcher kvar att spela.

Malmö gjorde vad som förväntades av laget och slog Bofors. Andre Savage visade vägen med två mål medan Carl Söderberg och Mikael Wahlberg satte de andra två till 4-1.

Fotnot: Det är klart att det blir Bobo Simensen som tränar Rögle kommande säsong efter att Gunnar Persson lämnar för Linköping. Simensen kommer närmast från AIK.

Daniel Lagerqvist