Portas från VM – för sitt vilda festande

Ryske coachen om Kovaltjuk: ”Låt honom åka till Hawaii och vila upp sig”

Foto: AP
Jubel i Atlanta …men i den ryska tröjan dröjer det innan vi får se Ilja Kovaltjuk igen. Den unge stjärnan portas av förbundskaptenen – på grund av sitt vilda festande.
HOCKEY

Ilja Kovaltjuks Atlanta Thrashers missade NHL-slutspelet –  men räkna inte med storstjärnan i VM.

Orsak: Hans vilda festande.

– När Ilja kommer till en ny stad tar han fram kartan och börjar leta efter restauranger, säger Rysslands förbundskapten Vladimir Krikunov.

Kovaltjuk, 23, gjorde 98 poäng den gångna säsongen för sitt Atlanta och var en av de största stjärnorna i Ryssland OS-lag.

Men till VM i Riga, Lettland, är vänsterforwarden inte välkommen. Förbundskaptenen Vladimir Krikunov har helt enkelt fått nog.

”Letar restauranger”

– Han fick chansen i OS och i VM förra året. Nu får han inga fler chanser. Låt honom åka till Hawaii och vila upp sig. säger Krikunov till den ryska tidningen Sport-Express.

Trots missnöjet med den unge stjärnans festande förnekar Krikunov inte att Kovaltjuk har kvaliteter.

– Han är en fantastisk spelare, men så fort han kommer till en ny stad tar han fram kartan och börjar leta efter restauranger.

Ovetjkin: Han kommer tillbaka

Rookien Alexander Ovetjkins klubb Washington missade liksom Atlanta Stanley Cup-slutspelet. Och Ovetjkin hade gärna sett Kovaltjuk i Riga.

– Ilja är en tillgång för vilket lag han än spelar i, men han måste få mycket speltid. Jag känner honom väl och jag är säker på att han kommer att spela för Ryssland, förr eller senare.

Rickard Westman