”Det som lockar med Ryssland är att det är ett äventyr - och förstås att det är fina pengar”

Stefan Liv chattade med sportbladet.se:s läsare

HOCKEY

   Stefan Liv säger: Hej, nu är jag här. Välkommen att ställa dina frågor.

säger: Hacke Ska du till Detriot eller CSKA?

   Stefan Liv säger: Inget klart än. Detroit är mitt förstaalternativ, men det är inte så bråttom att bestämma sig. Ryssland är också intressant, liksom HV.

Ronny säger: Tjena Stefan, Ronny Huskvarna här. Vad är det som lockar i Ryssland? Det är klart du ska till NHL om du lämnar oss. Har du snackat med flickvännen om det här med en eventuell flytt till Ryssland?

   Stefan Liv säger: Ha-ha. Givetvis vet hon vad som händer. Det som lockar med Ryssland är att det är ett äventyr - och förstås att det är fina pengar. Men som sagt: jag tar ett besked inom en månad.

Honken säger: Hej stefan. Hur kändes det att vara så nära en final men åka ut pga av en för offensiv inställning sista minuten?

//Jimmy

   Stefan Liv säger: Det kändes oerhört tungt just då, det tog nån vecka innan vi förstod att vi var borta. Men det är glömt nu.

säger: gILLAR DU DET NYA MATCHSTÄLLET?

   Stefan Liv säger: Jag tyckte det var fräscht. Det var lite nytänkande, jag tror de flesta tycker det var bra.

petttsson säger: Varför är målvakterna så "skyddade" av domaren? Tänker på när Ledin puckla på Salo o när du åkte in i Blomdahl.. Är ni känsligare för smällar eller vad är de frågan om? ;)

   Stefan Liv säger: Nej, reglerna är såna, det kan inte vi inte göra nåt åt. Vi får nog våra smällar ändå.

säger: Hej Stefan!

Ville bara fråga dig, vad du tror om din ersättare i HV71, Erik Ersberg. Håller han som elitseriemålvakt? Lycka till! HV-FAN

   Stefan Liv säger: Ja, det har han bevisat den här säsongen. Han gjorde tio matcher i år och han var väldigt stabil hela året. Han håller absolut i elitserien.

jkgjhg säger: Tror du att det blir du som blir förstamålvakt i VM?

   Stefan Liv säger: Jag hoppas det, förstås. Just nu finns det ingen uttalad etta, vi får kriga om det vi tre som är med. Kommer Henke Lundqvist hem till VM blir han ju etta.

Per-Åge säger: Vad är du mest intresserad av en topplön i Ryssland eller sämre lön men spel i NHL?

   Stefan Liv säger: Sämre lön och spel i NHL, helt klart.

Ouj säger: Hej Stefan! Tänkte fråga hur det går med körkort nu när du ska flytta ut i stora världen?

   Stefan Liv säger: He-he, jodå det går bra. Jag har haft det i två år nu och har inte inte krockat en enda gång. En enda p-bot har jag dragit på mig.

säger: Hej vem anser du var elitserien bästa målvakt den gångna säsongen? Förutom du då ;)

   Stefan Liv säger: Karol Krizan i Modo. Han var kass på försäsongen, men han var grym under hela säsongen. Han kan nog klara sig bra i NHL om han drar dit.

Johan_HV 71 säger: Vad tror du hockeymässigt att du kommer att sakna mest här hemma i sverige?

   Stefan Liv säger: De korta resorna, ha-ha. Nejdå, men det är förstås lagkamraterna man saknar mest. Jag har ju spelat sju-åtta år i HV nu.

Moderator säger: Tar vi tre frågor till...

Östlund säger: Pelle Prestbergs höstlöv i semifinalsserien - är det din värsta målvaktstavla någonsin i karriären?

   Stefan Liv säger: Ja, överlägset. Men nu kan man bara skratta åt det...

down under säger: en fraga fran australien. hur ser du sjalv pa din insats sa har i slutet pa en lang sasong? ar du nojd?

   Stefan Liv säger: Totalt är jag nöjd. Det var lite svajigt i slutspelet, men i grundserien var jag jämn och stabil. Det var nog min bästa säsong i grundserien.

Christian säger: Hur många år tänker hålla på och vad tänker du göra efter karriären?

   Stefan Liv säger: Jag ska spela så länge kroppen håller och jag tycker det är kul. Efter karriären? Det kan jag inte svara på just nu. Jag ska lira många år till hade jag tänkt...

   Stefan Liv säger: Tack för alla frågor, läsare. Nu sticker jag ut i Stockholms-solen och njuter av det vackra vädret ett tag!