Näslund: Klart man är besviken

Tre Kronor-basen sågar ursäkterna

Foto: BILDBYRÅN
Guldlaget från OS Efter succén i OS hoppades landslagsledningen att OS-spelarna var sugna på att ta en landslagsdubbel, men istället har det blivit fler "Nej, tack" än någonsin till VM.
HOCKEY

Fler nej tack än någonsin till VM.

Trots att det med den nya landslagsledningen inte skulle bli så många avhopp.

- Klart att man är besviken när det kommer luddiga förklaringar till varför man inte vill spela VM, säger Mats Näslund, teammanager för Tre Kronor.

Mats Näslund.

Mats Näslund anställdes förra sommaren som Teammanager för Tre Kronor med förhoppningen att kommunikationen och samarbetet skulle bli bättre mellan Tre Kronor och alla NHL-proffs. Svenska Ishockeyförbundet ville minimera antalet nej tack till landslaget som skapade dålig publicitet för ishockeyn.

Sugna på en dubbel

Och efter succén i OS hoppades landslagsledningen att många av OS-spelarna var sugna på att ta en landslagsdubbel.

Men så har det inte blivit.

- Vi hade jäkligt kul under OS och dialogen mellan spelare och ledningen är bra. Men trots det har det blivit många nej tack. Det är tråkigt, säger Mats Näslund, Teammanager för Tre Kronor.

Det tyngsta nej tack kom ifrån Mats Sundin.

- Sedan blev det lite legalt att tacka nej när Mats valde att inte spela i VM och därigenom avsluta sin landslagskarriär, säger Näslund.

Tre Kronors Teammanager har gått igenom alla avhopp och de flesta anser han har goda och giltiga skäl att inte spela VM.

Vill inte peka ut

- Många är skadade och då kan vi givetvis inte göra något. Men klart att man blir besviken när det kommer luddiga förklaringar till varför man inte vill spela VM. Så jobbigt kan det inte vara att förlänga säsongen i tio dagar när man redan varit igång i sex månader, säger Mats Näslund.

Han vill inte peka ut någon speciell NHL-spelare som svikare.

- Nej, nu får vi se framåt. Och vi håller kontroll på vad som händer varje natt i NHL. Kanske kommer någon spelare loss ifrån slutspelslagen eller så får vi köra med det lag vi har nu, säger Mats Näslund.

Norström kommer inte.

Tomas Ros