Boork och Brynäs har startat en resa

Anders ”Masken” Carlsson: Jag har aldrig sett Sjödin och Dackell bättre

HOCKEY

Det har snackats mycket om att flera lag i elitserien skulle byta tränare på grund av missnöje bland spelarna.

Frågan är då hur mycket ska spelarna få bestämma i frågan om vem som ska leda laget?

Den frågan är inte lätt att besvara eftersom varje lag har sin egna unika situation att lösa.

Jag tycker att Timrå löst sin på bästa sätt då laget byter tränare nästa säsong. Kenta Johansson har gjort ett bra jobb, Timrå har blivit ett stabilt elitserielag under hans ledning, men ett byte känns ändå rätt efter denna säsong.

Är mer osäker på om HV 71 gör rätt då man gör sig av med Pelle Mårts. Jag tycker nog att Mårts bevisat att han är en vinnare.

Tycker även att Micke Sundlöv gjort ett bra val då han beslutade sig för att skriva ett nytt kontrakt med Leif Boork. Brynäs med Boork vid rodret har startat en resa som laget bara är halvvägs på och det ska bli intressant att se hur långt den resan kan leda.

Tror att Boorken är en nagel i ögat på många spelare, därav det missnöje man läst om den senaste tiden, men ska sanningen fram så har jag inte sett spelare som Sjödin och Dackell med flera, så bra som de är nu.

Elitserien har nog aldrig varit så jämn som den är i år. När sju omgångar återstår kan sju lag få kvala.

Man förstår om det är många ledare som har sömnproblem.

Man kan fråga sig om det är rätt att ett lag som Frölunda, som varit ett av våra absolut bästa lag de senaste åren med finaler i parti och minut, ska kunna åka ur på grund av att de blev av med halva laget till olika proffsligor sent inför denna säsong?

Jag undrar vart debatten om fjorton lag i elitserien tog vägen?

Att vi inte har spelare till en fjortonlagsserie håller inte längre, då vi dominerar i stort sett alla turneringar vi ställer upp i med landslaget.

Jag tycker att Skellefteå AIK, som var utdömt innan säsongen bevisat, att Sverige är redo för två lag till i elitserien.

Allsvenska topplagen och bottenlagen i elitserien scoutar säkert av varandra nu i de sista omgångarna. Lite oflyt för de allsvenska lagen då de måste scouta av sju lag när elitserielagen i stort sett kan scouta av 3-4 lag.

Kul att se att Djurgården hyllar Micke Johansson för vad han gjort för klubben, han är en av de största vi haft i elitserien.

Det kan inte vara lätt att besluta vilka som ska upp i taket i lag som Djurgården och Brynäs. Det finns ju spelare som Wille Löfqvist som har sju SM guld men ändå inte hänger i taket, och det finns säkert också många anrika hjältar från Djurgården som vi glömt bort.

En sak jag undrat over; om Frölunda hamnar i kvalserien, kommer man då att lägga hela tyngden på junioren Joel Gistedt eller spelar laget med Salo då? Inget lätt beslut för en tränare att ta.

Anders Masken Carlsson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM