Hatten av för alla spelare och ledare i Mora

HOCKEY

När ett lag kämpar för sin existens och satsar på att åka ned till Stockholm dagen innan matchen för dom anser den vara så otroligt viktig att vinna, då går tre av lagets bästa spelare ut på krogen och super.

Hur kan man visa ett sånt dåligt omdöme när det återstår fem matcher av säsongen?

Har själv spelat med Moraspelaren Martin Jansson och känner jag Martin rätt så kliar det säkert i hans fingrar att ge dom en fet smäll för det dom gjort.

Mora har ju levt mycket på sin moral under dom tre sista säsongerna men hur ska man kunna ha moral med såna spelare?

Jag skiter i om Brendl gjort 50 mål i serien. Ishockey ett lagspel och speciellt i det läget som laget befinner sig så kan man inte göra som han gjort.

Hoppas Pavel Brendl ber Harri Rindell och Per Djoos om ursäkt för jag tror att utan deras sätt att se mellan fingrarna på hans arbetsmoral så hade han fått sparken för länge sen.

Rejäla böter

Jag tycker inte att det räcker med en avstängning för dom har redan bevisat att dom skiter i laget så jag hoppas Janne Simons ger dom en rejäl bötessumma att betala för är det något som tar på dom flesta spelare så är det om det saknas pengar på lönekontot.

Det handlar om så mycket mer än just en match för vissa i Mora handlar det om att vara en elitspelare eller en allsvensk spelare. Dom tre syndarna sticker säkert efter säsongen till nåt annat lag medan merparten av Moras spelare ska spela kvar i laget oavsett i vilken division laget spelar.

Hatten av för alla spelare samt ledare i Mora för sin moral i kvällens match. Skönt att se att Micke Simons backade upp pappa Jannes beslut med att göra två mål.

Micke Renberg gav svar på tal efter förra omgångens sågning i media med två mål och ett pass samt med ett kroppsspråk som visade att han verkligen ville vinna i kväll.

Jag tror förloraren i matchen mellan Skellefteå mot Frölunda i nästa omgång får kval spela. Blir en oerhörd kamp mellan Wernbloms SAIK och Niklas Anderssons Frölunda två riktiga vinnare som kommer att göra allt för att deras lag skall segra. Det kommer att bli ett grymt tryck i Skellefteås ishall då laget hemmapublik är en av Sveriges bästa.

Anders Masken Carlsson ([email protected])