Bra jobbat, Peter Andersson

Anders Masken Carlsson: Bara Malmö själva kan hota Malmös elitseriestatus nästa säsong

HOCKEY

Malmö har fattat vidden av att åka ur för de har öppnat plånboken rejält. Att lyfta in Jyri Marttinen på slutet var ett kanondrag. Skit i om han spelar någon annanstans nästa år – nu gäller det att säkra elitseriekontraktet. Bra jobbat, Peter Andersson.

Med alla nya namn som Peter lyft in i laget så ser det ljust ut för Malmö inför det stundande kvalspelet.

Det finns inget lag som ska kunna hota Malmö från att säkra sin elitseriestatus. Det är endast Malmö själv som kan göra det genom att underskatta kvalserien och dess inverkan på spelarna. Det går inte att jämföra med den vanliga elitserielunken.

Andra lag som gjort bra nyförvärv är Brynäs med sin nya Janne Hauhtonen som såg bra ut senast mot Modo och såg ännu bättre ut i kvällens match mot FBK. Han har lite tyngd i sitt spel vilket kommer att hjälpa ett annars lite lätt lag.

Nu kanske han inte ska räknas som en sista-minuten-värvning då Hauhtonen ska stanna i några år i Brynäs – men bra, det är han.

Tror även Modo kommer att få glädje av sin lille kubik Kuusela.

Skillnaden är markant på hur topplagen förstärker (lite på bredden om ens det) jämfört med bottenlagen som förstärker både på bredd och topp.

Det kan vara dyrt att få in ett toppnamn i dessa tider då lagen som hyr ut spelarna vet hur mycket det kostar för ett lag i Sverige att åka ur serien.

Men det är inte alltid nya spelare som är lösningen på ett lags svacka utan varje lags problem är unika och måste lösas av de som vet vad som är fel. Ibland kan den bästa lösningen vara att inte ta in någon ny spelare eftersom det kan röra om i gruppen för mycket.

Jag tror Mora tänkt i de banorna i år.

Kul att se att Mora tog chansen att hänga på lagen över strecket – nu är det inte många poäng till LHC och SAIK samt DIF.

Anders Masken Carlsson ([email protected])