Wallin till Ryssland: Smickrande

HOCKEY

Rikard Wallin kan bli näste svensk i Ryssland.

Han jagas av Dynamo Moskva.

– Jag vet att de är intresserade. Det är fina pengar i Ryssland, men att åka dit har väl kanske inte varit något jag längtat efter, säger Wallin.

Drar i österled Rikard Wallin kan komma att lämna Lugano för Dynamo Moskva. Foto: EPA

Rikard Wallin är en av de som hittills varit given i Tre Kronorsäsongen 2006-2007.

I dag gör han sin 10:e landskamp för säsongen och den 24:e totalt.

15.30 möter Tre Kronor Ryssland. För Wallin är det en speciell match. Han är nämligen aktuell för den ryska storklubben Dynamo Moskva och representanter för klubben finns på plats i Globen.

Hör hemma i Schweiz

– Jag vet om att Dynamo Moskva är intresserade och det är smickrande.

–?Men jag vill spela klart den här säsongen innan jag bestämmer mig om framtiden, säger Wallin, som till vardags hör hemma i Lugano i Schweiz.

När ryska storklubbar jagar svenska spelare handlar lönen om mycket stora belopp.

Ofta kan lönen liknas med NHL-lön, fast med den skillnaden att ryska idrottslöner är skattefria. Wallin skulle kunna få runt tre till fyra miljoner kronor för en säsong i Ryssland.

– Det är fina pengar, det känner jag till. Men det är mycket som ska stämma om man åker dit. Jag har pratat med Mika Hannula om Ryssland och han har visserligen bara bra saker att säga om Ryssland. Men jag är i alla fall osäker, säger Wallin.

Vill till NHL

Wallins huvudmål är fortfarande att spela i NHL. Men om inte det blir aktuellt kan han tänka sig Ryssland.

– Jag är lite orolig för hur jag skulle trivas i Ryssland. Man har hört talas om att maten är dålig och att boendet kanske inte är det bästa, säger Wallin.

Tomas Ros