”Vi ska spöa Ryssland”

Småkronorna siktar på guldet

Foto: AP
HOCKEY

Ryssland väntar i semifinal.

Men Småkronorna tittar redan framåt – mot final.

– Vi ska spöa Ryssland. Vårt mål har hela tiden varit guld, säger Victor Hedman.

Ryssland hade inga större problem att besegra Tjeckien i semifinalen på onsdagskvällen. Två snabba mål i slutet av andra perioden gav laget en 3–0-ledning. Tjeckien reducerade visserligen, men när Korolev satte 4–1 för Ryssland i tredje perioden var det godnatt för värdnationen.

Svenske jättebacken Victor Hedman (till vardags i Modo) såg inledningen av matchen och räds inte Ryssland i fredagens semifinal.

– Vi trivs bra tillsammans och självförtroendet är på topp. Vi ser verkligen fram emot fredagen. Vi ska spöa Ryssland, säger han till sportbladet.se.

– Jätteroligt att få möta ett nytt lag. Det är inte så stor skillnad på Ryssland och Tjeckien, men det finns väl några killar som är individuellt skickliga som vi måste hålla koll på.

Som?

– Alexej Cerepanov kan blixtra till ibland. Nikita Filatov är ganska duktig också. Men vi ska spela som brukar, då vinner vi.

Vilken spelstil blir det mot Ryssland?

– Vi ska spela vårt spel; ha bra fart på skridskorna och vara fysiska.

Men på förhand ville ni helst ha tjeckerna. Eller?

– Nej, egentligen inte. De har ganska stort stöd tack vare hemmaplan. Men det spelar faktiskt ingen roll. Vi fokuserar mest på vår eget.

Hur långt kan ni nå?

– Guld. Det är det enda vi siktar på och jag tror verkligen att det kan bära så långt. Det har vi visat i grundspelet.

Ni har överraskat många, men du låter inte speciellt överraskad?

– Nej, vi har trott på oss själva hela tiden och bara pratat om guld. Vi är ett bra kollektiv som spelar för varandra. Alla fyra femmor kan gå in och avgöra.

Ni räds inte Ryssland?

– Nej, absolut inte.