Modo föll i Europacupen

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Mattias Timander.
HOCKEY

Formen i elitserien är på väg mot toppen.

Det räckte ändå inte i Europacupen i ishockey för Modo. Det blev förlust mot ryska mästarlaget Metallurg Magnitogorsk som vann med 3–0.

Därmed får Övikslaget svårt att vinna Champions cup, vilket ger match mot NHL-motstånd i höst i nyinstiftade Victoria Cup.

För att Modo ska kunna vinna gruppen och gå till söndagens final behövs storseger mot Slovan Bratislava på fredagen och sedan ska det slovakiska laget besegra Magnitogorsk på lördag. Modo kom till spel med fem raka segrar i elitserien – men segerchansen försvann snabbt mot Magnitogorsk som dominerade öppningsperioden stort, vann skotten med 11–2 och gick fram till 2–0-ledning.

I den andra kom det svenska mästarlaget tillbaka och skapade chanser. Utan att göra mål.

– Vi spelade bra, men kunde inte utnyttja målchanserna. Men man ska komma i håg att vi mötte ett väldigt bra lag, sade Modotränaren Harald Lückner till TV4 sport.

Avgörandet kom också med två minuter kvar att spela av den andra perioden när Jaroslav Kudrna sköt 3–0.

Diskbråck

Det mest positiva för Modos del var att backen Mattias Timander gjorde comeback efter att ha missat 18 elitseriematcher på grund av diskbråck. I stället fick backkollegan Hans Jonsson utgå redan i första perioden. Han fick ett skott på foten på träningen i onsdags och var ett osäkert kort redan inför matchen.

I den andra gruppen vann Sparta Prag över Kärpät med 5–3. Det är fjärde gången som Champions cup, Europacupen, spelas i nuvarande form och Ryssland har vunnit samtliga gånger hittills, 2005 genom Omsk, 2006 genom Dynamo Moskva och i fjol segrade Bars Kazan. Inget svenskt lag har tagit sig till final.

TT