Här brakar Ledin och Kåberg samman

Färjestads tuffing sågar domaren Ulf Rådbjer efter matchstraffet

Foto: Canal+
HOCKEY

Här brakar polarna Per Ledin och Emil Kåberg ihop.

Efter att Kåberg fått matchstraff sågar han domaren Ulf Rådbjer:

– Jag tror att Rådbjer skäms, säger Kåberg till sportbladet.se.

Toppmötet mellan Färjestad och HV71 i Löfbergs Lila Arena var bara 15 minuter gammal när gästernas Per Ledin och Emil Kåberg började gruffas med varandra framför HV:s mål.

Duon, som under smeknamet Bruise Brothers förde Färjestad till SM-guld säsongen 2005/06, är fortfarande vänner vid sidan av isen – men på isen är de sedan den här säsongen rivaler.

Kåberg gav Ledin en tryckare så att han gick i isen och HV:s tuffing Lance Ward var inte sen att komma till sin lagkamrats försvar.

Ward och Kåberg började fajtas – något som slutade med matchstraff för båda. Bråket kändes inte speciellt allvarligt, men domaren Ulf Rådbjer valde att skicka båda till omklädningsrummet. Per Ledin straffades med två minuter i utvisningsbåset.

”Horribel utvisning”

När sportbladet.se pratar med Kåberg minuterna efter matchstraffet är han inte nådig i sin kritik av domaren Ulf Rådbjer.

– Alla såg väl hur det gick till. Linjemännen småflinade, jag tror att Rådbjer är den enda som tyckte att det var matchstraff. Det är den mest horribla utvisning jag någonsin fått, säger Kåberg.

– Ward kom in i bråket som tredje man och hoppade på mig. Han gav mig ett slag, sedan stod vi bara och höll i varandra. Det hade räckt med att ge oss alla tre två minuter var – max. Jag tror nog att Rådbjer skäms lite.

Enligt Kåberg fick han och Ward matchstraff på grund av sitt rykte.

– Jag kan lova att det är på grund av våra namn. Tror du att han hade gett Jönsson och Davidsson matchstraff om de ryckt i varandra? Det är solklart att han inte hade.

Du och Ledin har väl inget otalt?

– Nej nej, vi är vänner. Men på isen håller vi inte igen mot varandra.

Ward och Kåberg är dock inga som skickar julkort till varandra. På sin väg från isen hånade Ward Kåberg genom att flaxa med armarna likt en kyckling.

– Det var väl för att jag inte ville slåss. Men med facit i hand kunde jag lika gärna ha slagits, säger Kåberg.

ARTIKELN HANDLAR OM