Karalahti riskerar sex års fängelse

Men förbudet att spela hävs

HOCKEY

Finländske landslagsbacken Jere Karalahti döms till minst sex års fängelse om han bedöms vara skyldig till grovt narkotikabrott. I den rättegång som påbörjades under tisdagen är ishockeyspelaren åtalad för grovt narkotikabrott och i andra hand för medhjälp till grovt narkotikabrott. Åklagaren misstänker att han finansierat en liga som smugglade amfetamin till Finland.

Foto: martti kainulainen
Jere Karalahti.

Karalahti, 32, greps i november och fick senare sparken från sin finländska klubb Kärpät. Den före detta NHL-spelaren har haft problem med droger under sin karriär och sparkades från NHL och sin förra finländska klubb IFK Helsingfors. Esbo tingsrätt inledde förhandlingarna i knarkmålet i Vanda fängelse på tisdagsmorgonen.

Gällande den sportsliga biten kom en vändning för Karalahti under tisdagen, då Idrottens rättsskyddsnämnd upphävde det spelförbud som finländska hockeyligan belagt honom med. I sitt skriftliga beslut skriver nämnden att hockeyligans beslut att stänga av Karalahti inte bygger på något som står i ligans regler eller finns bland ligans disciplinåtgärder.

TT