”Det hade varit politiskt omöjligt”

Därför nobbade Örebro skandalspelaren Jere Karalahti

Foto: AP
HOCKEY

Örebro Hockey i Allettan erbjöds förre NHL-stjärnan Jere Karalahti – men tackade nej.

– Det hade varit politiskt omöjligt, säger ordförande Mikael Fahlander till sportbladet.se.

Strax före transferfönstret stängde natten till fredag blev finländaren Jere Karalahti klar för Slovan Bratislava, som är regerande mästare i Slovakien. När han debuterar är dock ovisst.

– Det är ingen panik att flytta utomlands i det här läget. Först vill jag ordna upp allt med rättegången här hemma. Bratislava har mina rättigheter för resten av säsongen, så jag kan komma dit senare, säger Karalahti till Ilta-Sanomat.

Värvade andra finländare

Som de flesta känner till står Karalahti åtalad för grovt narkotikabrott och riskerar sex års fängelse. Därför valde Örebro Hockey att tacka nej till finländarens tjänster.

Hårdsatsande Örebro har på sistone värvat Mikko Peltola och Mika Niskanen och kämpar för att nå allsvenskan – men tackade nej till den mest namnkunnige finländaren.

”Jäkligt synd”

– Jere Karalahtis namn dök upp för några veckor sedan, men det var aldrig aktuellt, säger Örebro Hockeys ordförande Mikael Fahlander.

– Vid första anblicken så är det en intressant spelare, men han har en ryggsäck som gör det politiskt omöjligt att ta in honom.

– Det är jäkligt synd, för det är en bra spelare. Men vi kan inte stå för det han har gjort tidigare.

FAKTA

Jere Karalahti

Ålder: 32.

Position: Back.

Klubbar i karriären: HIFK Helsingfors 1993-99, Los Angeles Kings 1999-2002, Nashville Predators 2001-2002, HIFK Helsingfors 2003-07, Kärpät 2007.

Meriter: Utsedd till bäste back i VM 1998 och 1999.