Grym upphämtning av Södertälje

Hämtade in 1–4 borta mot Färjestad

HOCKEY

Södertälje var uträknat.

Men Leif Strömbergs manskap reste sig imponerande från 1–4-underläge och knep en poäng borta mot Färjestad.

– Vi var bättre än dem sista trettio minuterna, säger tränaren Leif Strömberg – som säsongen 2005/2006 sparkades från Färjestad.

Tillställningen i Löfbergs Lila Arena blev en märklig historia. Efter att Linus Klasen gett Södertälje ledningen redan efter 2,20 kollapsade gästerna.

Martin Cibak skänkte bort pucken till Rickard Wallin som satte kvitteringen. 1,07 senare gav Christian Söderström Färjestad ledningen. Och när Mattias Karlsson direktsköt in 3–1 från blålinjen efter 12,53 valde Leif Strömberg att byta ut målvakten Björn Bjurling.

”Det är för dåligt”

– Jag skulle aldrig gå av självmant, utan det var tränarens beslut. Men vi måste göra någonting. De kan inte bara få komma in sådär och få skjuta, baklängesmålen är ju helt bedrövliga. Det är för dåligt, sa Bjurling till ppv i den första periodpausen.

– Vi startade jäkligt bra – första två minuterna. Sedan vet jag inte vad vi håller på med. Vi bjuder ju på tre mål... De hade kunnat gjort tre-fyra mål till i den här perioden. Det var skott från slottet hela tiden, jag vet inte vad vi göra, fortsatte han.

”Vi markerar inte”

Ersättaren Jhonas Enroth fick en mardrömsstart. Det dröjde bara tre minuter innan han släppte in första målet – ett kanonskott från Thomas Rhodin.

– Jag är inte förvånad att det ser ut som det gör. De spelar på stora ytor och vi markerar inte. Det har sett förskräckligt ut, sa Södertäljetränaren Leif Strömberg till ppv.

Matchen såg avgjord ut. Men då hände något. Färjestad slutade spela och gästerna tackade och tog emot.

SSK nära avgöra på straff

Petri Pakaslahti reducerade omgående i den andra perioden på ett friläge. Och i mitten av den tredje kvitterade SSK tack vare två mål på 76 sekunder. Stefan Bemström tryckte in 3–4 och Dragan Umicevic petade in 4–4 efter att Dominik Granak missat att rensa undan pucken.

Stefan Pettersson fick sedan chansen att avgöra på straff, men Christoffer Heino-Lindberg räddade. Förlängningen slutade mållös.

”Vi tappade intensitet”

– Jag är lite halvglad att hockey ser ut så här. Jag är nöjd att vi kom tillbaka och spelade den hockey man måste göra för att ta poäng i Karlstad, säger Leif Strömberg till ppv efter matchen.

Färjestadstränaren Tommy Samuelsson var inte lika nöjd:

– Vi tappade noggrannhet och intensitet efter första perioden. Vi tog inte de extra skären för att skapa ytor utan hamnade i en bekvämlighetzon. Det går inte i elitserien i dag, säger han till ppv.