”Fortfarande en vecka kvar till deadline”

Forsberg utesluter inte comeback

HOCKEY

Peter Forsbergs framtid är oklar – men planerna på en comeback redan i vår är inte skrotade.

– Foten känns inte hundra, men det är fortfarande en vecka kvar till deadline, säger han till SVT.

Foto: Bildbyrån
Foppa utesluter inte en comeback.

Beskedet från Forsbergs agent Don Baizley i måndags kväll ruskade om förutsättningarna i Forsberg-historien. Tidigare hade det sagts att en comeback kunde bli aktuell, och den 26 februari hade satts upp som nyckeldatum. Då, på tisdag i nästa vecka, slår dörren igen för spelaraffärer i NHL.

Men på måndagskvällen svängde Baizley. Han stämplade plötsligt en comeback som ”icke trolig” och verkade sätta punkt för den senaste tidens spekulationer om vilka NHL-klubbar som ligger bäst till.

Vill ha Forsberg i Tre kronor

När det gäller framtiden är förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson en av dem som är övertygade om att Forsberg har mer att ge – och att landslaget kan vara en miljö att testa honom i om det inte blir spel i NHL.

I april spelar Tre Kronor två landskamper mot Norge, en mot Danmark och därefter Ceska Pojistovna cup plus landskamper mot Lettland och USA, som VM-uppladdning. Gustafsson kommer att prata med Forsberg om den möjligheten.

Gustafsson berättar också att comebackplanerna i samband med landslagsturneringen i Globen var längre gångna än vad som varit känt.

Nära spela i Globen

Efter matchen mot Ryssland, torsdagen den 7 februari, hölls en sista avstämning. Först då sade Forsberg nej, en tredjedel in i turneringen.

– In i det sista så hoppades vi att han skulle kunna komma till de sista matcherna, under helgen, säger Gustafsson till TT.

– Och det hoppades han själv också.

– Som jag uppfattade det så var foten okej. Det hängde mer på konditionen, att han inte kände att han var ikapp ännu med det fysiska, med känslan och koordinationen, för att kunna spela på den nivå han vill.

Gustafsson har uppfattningen att Forsberg har mer kvar att göra innan karriären är över:

– Absolut. Det tror jag definitivt.

TT/
sportbladet.se