Så tycker klubbarna

HOCKEY

BEHÖVS EURO HOCKEY TOUR?

Tommy Engström, klubbdirektör, Djurgården

Självklart behöver vi vårt landslag, men sportsligt känns de där turneringarna urvattnade. Det är nödvändigt att dra ner antalet dagar som landslaget är samlat för att få en bättre rytm i elitseriens spelschema.

Hans-Göran Karlsson, tf klubbdirektör, Brynäs

Det är viktigt med ett starkt landslag. Men vilka turneringar som ska vara kvar måste det vara en diskussion runt. Någonstans känns det som att det är för många turneringar.

Mats Ahdrian, klubbdirektör, Frölunda

Nej, inte för klubbishockeyn. Även för den nationella ishockeyn tror jag att turneringen har tappat så mycket värde att den inte är kommersiellt gångbar längre. Som det är i dag är det ingen status att vara med i Tre Kronor.

Håkan Loob, klubbdirektör, Färjestad

Tror inte det. Jag har ingenting mot landskamper, men de måste spelas på ett sätt som intresserar publiken. Satsa stenhårt på de stora turneringarna, men skrota Euro Hockey Tour, som tar en månad av elitserieprogrammet.

Curt Johansson, ordförande, Luleå

Tycker det är lite väl många turneringar och att samlingarna före landskamperna är för utdragna och försvårar elitseriens spelprogram. Att till exempel spela tre hemmamatcher samma vecka är inte speciellt lukrativt.

Pea Israelsson, klubbdirektör, Skellefteå

Vi kommer aldrig ifrån att landslagsturneringarna i november och februari sker under en tidpunkt som är viktiga speldatum för elitserieklubbarna. Men jag har ingen anledning att spekulera i medierna om den här frågan.

Jerry Häggström, vd, Modo

Både ja och nej. Tre Kronor är viktigt och tillför ett stort intresse för svensk hockey, det får vi inte nonchalera. Samtidigt kan det vara aktuellt att se över formerna. Elitserien ser inte ut som för 30 år sedan.

Kjell Nilsson, ordförande, Rögle

Antal landskamper måste gå mot någon form av bantning. Titta på NHL: de har aldrig sådana avbrott i sitt seriespel. Ska vi hänga med i karusellen gäller det att vi har större tillgång till våra egna spelare än vad som är fallet i dag.

Stefan Jonsson, klubbdirektör, Södertälje

Å ena sidan är Tre Kronor svensk hockeys starkaste varumärke. Å andra sidan tror jag inte att Euro Hockey Tour behövs i den skepnad den har i dag.

Thomas Johansson, klubbdirektör, Timrå

Nej, det tycker jag inte. Vi kan inte stoppa elitserien för att Tre Kronor ska spela matcher inför 3 000 åskådare på läktarna. Med Euro Hockey Tour går för mycket tid åt landslaget. Det är ändå ute i klubbarna som tillväxten sker.

Mike Helber, klubbdirektör, Linköping

Nej. Upplägget som är i dag är fullständigt förödande för svensk hockey. Elitserieklubbarna behöver ha mycket bättre kontroll på sina speldagar. Vi måste kunna spela fler matcher, och framför allt måste vi sprida ut dem över längre.

Tommy Fritz, klubbdirektör, HV71

Nej. Så många uppehåll som stör vårt spelschema är inte gångbart. Nästa säsong ska vara färdigspelad redan den 28 februari, och året efter ska det dessutom in ett OS-uppehåll. Det är ohållbart.