”Jag har ett tungt skott – men inte så snabbt”

Tre Kronors VM-stjärnor chattade med sportbladet.se:s läsare

Foto: Andreas Hillergren
Douglas Murray.
HOCKEY

Sportbladet.se:s läsare chattade med VM-stjärnorna Douglas Murray, Rickard Wallin och Fredrik Warg. Här är ett sammandrag.

patrik säger: Hej Fredrik vad beror det på att du spelar bättre i landslaget än vad du gjort under hela året med modo? eller rättare sakt syns mer i landslaget än i modo
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: – Svår fråga. Spelar en liten annan hockey i landslaget än i Modo. Kanske passar bättre.
moppe säger: Hej, Douglas. Du är kung. En liten annorlunda fråga: jordens existens står på spel du har chans att rädda genom ett stort slagsmål mot fem marsianer - vilka fyra från nhl väljer du i ditt lag?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas svarar: Ryan Clowe, Jody Shelley, Craig Rivet, Joe Thornton och JR. Jag tar bara killar från mitt lag San José
Juppe säger: Hej Rickard, vem tycker du är bäst i Tre Kronor?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Rickard svarar: Henrik Lundqvist är största stjärnan och Nicklas Bäckström. Lunkan är bäst och bland utespelarna är det Bäckis.
Pelle säger: Tjena Dogge! När vi lirade tillsammans i Djurgården så var du alltid den tuffa killen på plan, men lugn och ödmjuk vid sidan av. Hur väl överensstämmer den attityden tycker du?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas: Det stämmer lika bra nu.
anders säger: En fråga till Douglas Murray. I första perioden blev du tacklad ganska hårt av en tjeck i vår försvarszon så att du föll. Efteråt kunde man se att du sa något till tjecken. Vad sa du för något?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas svarar: Kommer jag inte ihåg. Jag säger så mycket hela tiden.
Mikael 34,Skarpnäck säger: (Till Rickard Wallin)Vad tycker du om din egen insats så här långt? Och vill du tillbaka till NHL igen?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Rickard svarar: Jag tycker det gått bättre och bättre ju länge turneringen varat. Självklart en dröm spela härborta, men jag inser att chansen blir mindre ju äldre man blir.
ängen säger: Fredrik Warg: vad skulle du jobba med om du inte spelade hockey? Har hört att du är ganska så händig?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Fredrik svarar: Ja, vad sjutton skulle man jobba med. Och det där med händig måste vara ironiskt. Men säg snickare då.
Johan säger: Hej alla tre! Vad tänker ni inför matchen mot kanada? skall ni fortsätta som ni gjort eller blir det något nytt i spelet?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Alla svarar: Nej, vi fortsätter bygga på det spel vi spelat hittills.
Hasse säger: Hej Fredrik och Rickard, vad visste ni egentligen om Kung Douglas innan han anslöt till truppen?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Rickard: jag har spelat mot Douglas i AHL och i tv-pucken. Och sett honom på tv. Fredrik: Jag har bara sett han på tv.
Kalle säger: Till Sveriges nya hjälte, Douglas; Finns det en speciell spelare som du respekterar eller t.o.m. fruktar lite extra i Kanada? Finns det kanske dessutom någon du särskilt ogillar eller som du extra gärna vill trycka till..?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas svarar: Jag respekterar Shane Doan, men jag fruktar honom inte. Han spelar hårt, men åker oftast stryk. En som jag ogillar är Jason Chimera. En riktig kärring.
sudden säger: Tjena ! Grattis till en semiplats !Vill fråga Rickard och Fredrik. Tycker ni att vi i Sverige också ska spela på en mindre rink ? Fördelar -nackdelar ?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Rickad svarar: Tycker det är ganska bra som det är, men det kräver att det är lite bättre spelare också för att bli bättre spel. Fredrik: Håller med. Det blir lite intensivare, men jag gillar stor rink. Men en interssant fråga.
zied säger: douglas...vilken elitserieklubb kan du tänka dig spela i? vad går du efter i så fall? lön,,,klubb eller något annat?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas svarar: Djurgården, bara Djurgården och ingenting annat än Djurgården. Det finns bara en klubb.
Murray säger: Tjena. en fråga till Warg och Wallin. Hur arg blir Murray på träningarna?:) KROSSA canadickerna nu. Kör över dom. Kolla på Youtube och sök på Murray;)
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Rickard: Det får du nog fråga någon i San José om. Här har vi inte tränat så mycket.
macke säger: Tjena Valle! hur kändes det att lira i samma kedja som Micke Holmqvist efter knocken på dig? är de över eller tänker du på det när du ser han? du är skitbra mvh MACKE
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Rickard säger: Nej, det tänker jag absolut inte på när vi spelar ihop. Absolut inga hard feelings mellan oss, mer en rolig grej. Jag har en upp på honom.
Filip JAcobs säger: Tjena. en fråga till Fredrik Warg! : skulle du kunna tänka dig att spela för Leksand om något år?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Fredrik: Nej.
holger säger: Ifall ni skulle gå till Final vilka skulle ni helst vilja möta, Finland eller Ryssland, och varför?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Rickard: Vore roligt att slå ryssarna, men Finland vore speciellt. Så jag skulle nog helst möta Finland. Douglas: Båda vore kanon. Finländarna för att det är Finland, och ryssarna för att slå Nabby, som är vår målvakt i San José Fredrik: Finland är alltid speciellt att möta.
alfie säger: Vem skjuter hårdast av er?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Rickar: Inte är det jag. Jag är klar trea. Fredrik: Det är jag. Douglas: Jag måste vara etta. Sköt kring 150 km/tim när de mätte på college.
Calle säger: hej! gillar Ni några sporter än hockey?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas: Tennis. Jag gillar att spela själv. Rickard: Golf. Fredrik: Fotboll. Gillar att titta.
klompe säger: fråga till Douglas : Finns det nån spelare som du inte skulle våga gå in i en fight mot ?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas svarar: Nej.
MODO säger: Wargen, vilken är den bästa tränaren du har haft i din karriär?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Fredrik svarar: Kenta Johansson i Timrå var riktigt bra.
martin säger: Douglas, om du nu skjuter så hårt varför går du inte mer offensivt. Det vore underbart om du sänkte kanada både genom tacklingar och mål. ;)
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas: Jag har ett tungt skott, men det går inte så snabbt att få fram det. Det är lätt att skjuta då man får tid på sig.
Dogge säger: Om du Rickard fick välja,vilket lag i NHL skulle du vilja spela i då?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Rickard svarar: New York Rangers. En bra stad och klassiskt lag.
Henke säger: Douglas, Hur mycket tar du i bänkpress?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas svarar: Ingen aning. Lyfter inte så mycket och inte med tunga viktor. Försöker köra mmer uthållighetsstyrka, då det är min svaga punkt. Jag är redan råstark och maxar aldrig.
Martin säger: har en fråga till Douglas, varför har du inte varit uttagen till landslaget innan?, verkar konstigt då du är grym enligt mig!
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas svarar: Jag har inte spelat tillräckligt bra. Sverige har många bra spelare och jag har inte visat i klubblaget att jag varit tillräckligt bra.
Jonny säger: vem är mest fåfäng i landslaget?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Rickard: Bagarn (Johan Andersson) Douglas: Nisse Ekman. Fredrik: Bagarn
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Okay, det var allt, Nu måste vi vila och ladda inför matchen mot Kanada i morgon. Tack för alla smarta frågor!

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM