Nobbar Sverige – för ryska miljoner

Andreas Johansson: ”Det kommer att bli ett kanonlag”

Foto: Foto: magnus wennman
St Petersburg nästa Andreas Johansson ratar anbuden från elitserieklubbarna och återvänder till St Petersburg i den ryska ligan – samma klubb som han lämnade våras.
HOCKEY

Sorry Leksand, Malmö, Brynäs, Timrå och Djurgården.

Andreas Johansson har framtiden klar – och den blir i Ryssland.

– Inga papper är påskrivna, men jag är överens med St Petersburg, säger han.

Andreas Johansson har varit ett jagat villebråd under våren och han har själv varit öppen för spel i Sverige. Men under VM i Kanada – där han var expertkommentator åt TV3 – förändrades allt.

– Jag träffade Medvedev (Alexander, ordförande i St Petersburg) och han ville att jag skulle stanna i klubben en säsong till, säger Andreas Johansson till Sportbladet.

Fungerade inte

När den tidigare FBK-forwarden lämnade St Petersburg i våras deklarerade han att han hade svårt att tänka sig ett år till i den ryska ligan.

– Familjen var kvar hemma i Sverige och det fungerade inte riktigt. Jag var helt inställd på att flytta hem, säger Johansson.

Och fortsätter:

– Men nu har klubben hittat en internationell skola åt grabben och då blev det plötsligt intressant igen. Hela familjen flyttar.

Andreas Johansson betonar att ingenting är påskrivet, men att han och klubben är överens.

– I stort, ja. Det är en del smågrejer som vi inte är riktigt klara med, men det kommer nog att lösa sig inom kort, säger han.

Värvat mycket

Det som lockar – förutom den feta lönechecken – är att klubben värvat friskt de senaste veckorna.

– Det kommer att bli ett kanonlag. Klubbens målsättning är att vinna mästerskapet och det finns ingenting som talar för att St Petersburg inte ska vara med och slåss i toppen.

Andreas Johansson har – för första gången på flera år – fått börja sommarträningen utan skador.

– Det känns jäkligt skönt. För en vecka sedan drog jag i gång på allvar och nu kör jag för fullt. St Petersburg går på is redan den 20 juli och då gäller det att vara i trim, säger han.