Spelarna kan tvingas välja sida: ”Fel hur man än gör”

HOCKEY

På ena sidan förbundet. På andra sidan elitserieklubbarna.

Mittemellan: spelarna.

– Det blir ju fel hur man än gör, säger HV 71:s lagkapten Johan Davidsson.

komplicerat Färjestads Rickard Wallin är kluven. Klubblaget eller Tre Kronor?

Spelarna riskerar att hamna rejält i kläm när slutspelet i Nordic Trophy kolliderar med dubbellandskamperna mot Finland.

Antingen lämna sina respektive klubbar som är deras arbetsgivare och betalar ut lönen. Eller också tacka nej till Tre Kronor och därmed riskera att försämra möjligheterna att bli uttagen i landslaget senare under säsongen.

Osäkra

De spelare Sportbladet pratat med är minst sagt osäkra hur de ska göra om de blir uttagna:

– Helt ärligt vet jag inte. Det här blir mer och mer komplicerat ju mer jag tänker på det, säger Färjestads landslagsforward Rickard Wallin.

Han fortsätter:

– Som spelare vill du alltid ställa upp om du blir uttagen i landslaget. Samtidigt vill du inte sätta din arbetsgivare i skiten. Det är en jättesvår situation.

”Jobbig situation”

Djurgårdens VM-forward Michael Holmqvist är lika osäker:

– Det kan nog bli en jobbig situation. Blir det aktuellt får jag ta en diskussion med min klubb. Man måste lyssna på vad arbetsgivaren har för synpunkter, säger Holmqvist.

Johan Davidsson vill helst inte ta något beslut:

– Jag hoppas att klubbarna och förbundet kommer överens så att vi spelare inte behöver välja mellan klubb och landslag, säger han.

Davidsson, Wallin och Holmqvist är överens om att krocken är olycklig och onödig:

– Det här hade kunnat lösas på ett bättre sätt bara förbundet och elitserieklubbarna hade pratat med varandra, säger Wallin.