Weinhandl till Linköping – för specialbehandling

”Han tillhör oss”

HOCKEY

LINKÖPING. Knäskadad – då kallar Linköping hem sin utlånade stjärna Mattias Weinhandl från Ryssland för specialbehandling på hemmaplan.

– Han tillhör ju vår organisation så vi vill vara inblandade, säger LHC:s läkare Christer Andersson.

Mattias Weinhandl.

Mattias Weinhandl, 28, är utlånad från Linköping till KHL-klubben Dynamo Moskva kommande säsong och det var i en träningsmatch mot lokalkonkurrenten CSKA i fredags som olyckan höll sig framme. Tre Kronor-stjärnan skadade sitt knä och väntas bli borta i tre till fyra veckor.

Nu vill Linköping vara på den säkra sidan. Klubben har kallat hem sin stjärna och i dag undersöks han av klubbläkaren Christer Andersson.

”Inre ledbandsskada”

– Förmodligen rör det sig om en inre ledbandsskada och då är prognoserna från Ryssland korrekta. Vi vill undersöka magnetröntgenbilderna och kontrollera så att det inte finns skador på korsbandet. Sen ska vi prova ut några specialskydd som vi har tagit fram och lägga upp ett träningsprogram med vår sjukgymnast, säger Christer Andersson.

Däremot ska Mattias Weinhandl inte vara i Linköping under rehabiliteringsperioden.

– Nej, han ska tillbaks till Ryssland. Men vi vill se hur han mår, det kommer inte fram på telefon. Sen tillhör han ju fortfarande vår organisation så vi vill vara inblandade, säger Christer Andersson.