LHC-stjärnor på bänken

” Bara vara back-up om det blir extrem skadekris”

HOCKEY

HELSINGFORS.

Linköpings spelare Fredrik Emwall kommer att sitta på bänken i dag.

Det har Linköpings sportchef Johan Hemlin gett tillåtelse till.

- Bengt-Åke Gustafsson har ringt mig och sagt att killarna inte ska spela utan bara vara back-up om det blir en extrem skadesituation, det är ok, säger Johan Hemlin.

Johan Fransson, en av LHC-spelarna som sitter på bänken i dag.

Ishockeyförbundet har lovat Linköping att inte använda Linköpings spelare Fredrik Emwall och Johan Fransson i mer än två matcher i Karjala Tournament.

Eftersom både Emwall och Fransson spelade mot Ryssland och Tjeckien så innebär det att de inte får spela mot Finland, enligt överenskommelsen.

Fransson är uppställd som extra spelare och Emwall som back i fjärde backpar med Janne Sandström.

Det har Linköping gett tillåtelse till.

Anledningen är att Tre Kronor endast har åtta backar och 13 forwards i Helsingfors och utan Emwall och Fransson kan laget bli tunt om det blir nya skador eller matchstraff.

– Bengt-Åke Gustafsson har ringt mig och sagt att killarna inte ska spela utan bara vara back-up om det blir extrem skadekris, det är ok. Sedan kan det bli aktuellt att killarna kan åka hem redan på söndagskvällen och det passar vårt hektiska spelschema bra, säger Johan Hemlin.

Linköping spelar redan i morgon kväll mot Skellefteå. Hade Emwall och Fransson spelat i dag hade de haft tre matcher på tre dagar - ett alltför hektiskt schema.