”Spel för Tre Kronor ett hedersuppdrag”

Tre matcher på tre dagar – inga problem för Tärnström

Foto: Jimmy Wixtröm
ORKAR SPELA AIK:s lagkapten Dick Tärnström har inga problem med att spela för både Tre Kronor och AIK.
HOCKEY

HELSINGFORS. Linköpings spelare orkar inte spela matcher tre dagar i följd.

Men det gör AIK:s lagkapten Dick Tärnström.

– Det är åt helvete att Hockeyligan kan stoppa sina spelare från att spela i Tre Kronor, säger AIK:s ordförande Mats Hedenström.

Den senaste veckan har skriverierna om Tre Kronor handlat om vilka spelare som förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson får använda sig av i Tre Kronor.

En överenskommelse finns där Linköpingsspelarna Fredrik Emwall och -Johan Fransson inte behövde spela mot Finland i går kväll.

Rasande

En unik överenskommelse.

Och en överenskommelse som återigen innebär att förbundskaptenen inte kan välja fritt vilka som är med i Tre Kronor. Nu ger sig AIK in i schismen.

Klubbens ordförande är rasande över hur problemet har skötts.

– Vår lagkapten Dick Tärnström spelar match med Tre Kronor torsdag, lördag och söndag. Och med oss i kväll borta mot Växjö. Jag ser inget problem i det. Tre Kronor är ett hedersuppdrag. Det är åt helvete att Hockeyligan kan stoppa sina spelare från att spela i Tre Kronor. Och det är lika dåligt att Ishockeyförbundet viker ned sig i frågan, säger Hedenström.

Dick Tärnström är en av de spelare som har mest istid Tre Kronor och han har även en avsevärt tyngre roll i AIK än vad Fransson och Emwall har i Linköping.

AIK:s match i kväll mot Växjö är en nyckelmatch där stockholmarna måste vinna för att inte tappa avståndet till de tre direktplatserna till kvalserien.

– Vi skulle aldrig ens tänka på att Dick Tärnström ska vila från Tre Kronor. Landslaget är det finaste vi har och vi är stolta över att våra spelare får chansen i Tre Kronor, säger Hedenström.

Efter matchen i går kände sig Dick Tärnström fräsch och pigg.

”Inga problem”

– Absolut inga problem. Tre Kronor är ganska lugnt eftersom vi vanligtvis går runt på fyra femmor. Tre AIK-matcher i rad hade varit tufft, men nu är det inga problem, säger Tärnström.

FAKTA

Dicks hektiska spelschema

Lördag

12.00 Tre Kronor–Tjeckien.

Söndag

18.30 Finland–Tre Kronor

21.15 Buss till hotell.

21.30 Middag

Måndag

06.00 Frukost

06.30 Buss till flygplats

08.35 Flyg till Arlanda

Flyg till Växjö från Bromma

12.00-13.00 Ankomst till Växjö

19.00 Växjö–AIK

ARTIKELN HANDLAR OM