Tungt för svensktrion

Bykov inte nöjd med Hedström & co

Foto: Robin Nordlund
Jonathan Hedström.
HOCKEY

CSKA Moskvas svensktrio Mika Hannula, Jonathan Hedström och Mikael Wahlberg har inte imponerat på guldcoachen Vjatjeslav Bykov så här långt.

I 3-6-segern mot Amur Chabarovsk var man den CSKA-kedja som fick minst istid – ändå hann man med att vara inne på två baklängesmål.

Sedan Jonathan Hedströms intåg i laget har Vjatjeslav Bykov – VM-guldmedaljör med Ryssland i våras – valt att matcha CSKA:s tre svenskar i samma kedja. Hittills har det inte gett något resultat.

– Hedström håller fortfarande på att acklimatisera sig, men kedjans spel har varit långt ifrån perfekt, sade Bykov till Sovsport.ru i tisdags.

I bortamötet mot Amur Chabarovsk fick enheten i den första perioden chansen i power play – utan att ta den. Istället utmärkte man sig på ett negativt sätt genom att vara på isen vid två av tre baklängesmål. Dessutom fick trion minst speltid av CSKA:s fyra kedjor, allra värst var det för Jonathan Hedström som noterades för föga smickrande 8.52.

Bäste svensk på isen var istället Amurs Peter Nylander som gjorde sitt nionde mål för säsongen.

Islossning för Åkerman

I måndags noterades Johan Åkerman för sin första fullträff sedan september. Mot Avangard Omsk fortsatte han på den inslagna vägen genom att stå för två passningspoäng i power play. Därmed lade han grunden för Lokomotiv Jaroslavls 1-5-seger och har på de två senaste matcherna bättrat på poängskörden avsevärt.