”Jag var inte tillfreds med situationen”

Hannes Hyvönen talar ut om flytten till KHL

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Hannes Hyvönen.
HOCKEY

Tidigare i veckan gick Hannes Hyvönen, 33, och Södertälje skilda vägar.

Finländaren spelade inte en match för SSK de sista veckorna, något som officiellt skyldes på att spelaren drabbats av eksem.

Och hemlighetsmakeriet kring Hannes Hyvönen har fortsatt.

Nu har den finländske målsprutan - i vitrysk media - uttalat sig om övergången till Dinamo Minsk.

– Allting gick väldigt snabbt, säger Hyvönen.

– I mitten av november började jag kolla av andra alternativ då jag inte var tillfreds med situationen i Södertälje. Jag hörde talas om KHL i början av säsongen och har hållit ett öga på ligan. När jag fick erbjudandet från Minsk bestämde jag mig för att pröva lyckan. Allting gick väldigt snabbt, säger Hyvönen till tidningen Pressbol.

"Inga kommentarer"

Men angående orsaken till brytningen med Södertälje är det fortfarande locket på:

– Inga kommentarer. Med respekt för alla inblandade tänker jag inte uttala mig om anledningen till att vi bröt kontraktet.

Hyvönen kommer nu till en av KHL:s sämsta klubbar. Minsk har bara mäktat med 26 poäng på 30 matcher och placerar sig för tillfället trea från slutet med bara två poäng ner till jumbon Vitiaz Tjechov.

– Före jag skrev på pratade jag med målvakten Andy Chiodo som jag spelade med förra säsongen i Kärpät. Han sa att laget har gått mycket bättre sedan man bytte tränare. Men samtidigt är det klart att tabellplacering inte är den bästa.

Kan debutera redan i kväll

Faktum är att Minsk hunnit med tre tränarbyten den här säsongen. Paul Gardner fick lämna sin post redan under försäsongen till förmån för Jimmy Hughes, som på grund av uteblivna resultat passade stafettpinnen vidare till Vasilij Spiridonov.

Hyvönen blir nu lagkamrat med elitseriebekantingarna Richard Lintner och Bryan Muir.

Han fick också debutera redan på fredagskvällen då Minsk besegrade Dinamo Riga men gjorde inget större väsen av sig.