Skandalspelaren lämnar Kazan

Zinovjev fri att gå var han vill

HOCKEY

I nästan en månads tid har det varit öppet krig mellan Sergej Zinovjev och Ak Bars Kazan. Nu står det klar att den skandalomsusade centern lämnar Kazan – utan att klubben får en krona.

Foto: Alexander Zemlianichenko
Sergej Zionvjev.

Rysk hockeys största bad boy, Sergej Zinovjev, såg länge ut att sitta fast i en rävsax sedan relationen med tränaren Zinetula Biljaletdinov skurit sig helt.

Då fortsatt spel med Ak Bars Kazan var uteslutet återstod två möjligheter för att kunna fortsätta säsongen: Köpa sig loss från avtalet med Kazan och därmed mista chansen att spela i Ryssland fram till ursprungliga kontraktslutet 2012, eller bytas bort till en annan klubb i KHL.

Knarkrykten

Då det senare alternativet inte verkade genomförbart valde Zinovjev till slut att kontakta KHL:s styrelse.

Under lördagen kom beslutet: Kontraktet med Kazan upphör gälla och Zinovjev är fri att gå till vilken klubb han vill.

28-årigen som blev VM-guldmedaljör med Ryssland i våras har tidigare omgetts av ett flertal skandaler. Först på listan finns de knarkrykten som florerade våren 2004.

Tidigare ledde det hetaste spåret till SKA S:t Petersburg, men nu är det mycket som tyder på att de regerande mästarna Salavat Julajev Ufa blir nästa destination för stjärnan.

Två mål av Ekman

Just S:t Petersburg tog under lördagen en övertygande bortavinst mot Barys Astana. Nils Ekman stod för två mål och fastställde segersiffrorna till 4-1.

Även Johan Åkerman hade en lyckad afton då han gjorde comeback med sitt Lokomotiv Jaroslavl. Backen som fått se de två senaste matcherna från sidan var en de framträdande spelarna då Jaroslavl slog Sibir Novosibirsk med 3-2.

Svenskklubben CSKA Moskva fick se sig besegrade av Traktor Tjeljabinsk med hela 5-1. Mika Hannula noterades för en assist.