Bengt-Åke testar målvaktstränare

Foto: FOTO: SCANPIX
Bengt–Åke Gustafsson. FOTO: SCANPIX
HOCKEY

Bengt-Åke Gustafsson har tidigare varit negativ till en målvaktscoach i Tre Kronor.

Men Färjestads målvaktstränare Erik Granqvist åker med landslaget till Malmö för att drilla succékeepern Jonas Gustavsson i Channel One Cup.

– Vi kommer testa och se hur det fungerar, säger förbundskaptenen.

Bengt-Åke Gustafsson har tidigare varit skeptisk till en målvaktstränare i Tre Kronor. Men nu kan förbundskaptenen har gjort en kovändning i frågan.

När landslaget spelar sin första match i Channel One Cup i Malmö mot Tjeckien 18:e december finns FBK:s målvaktstränare Erik Granqvist med för att drilla sin adept Jonas Gustavsson.

– Jonas ville ha med sin tränare och då provar vi med detta, säger Gustafsson.

Stänger inga dörrar

Tre Kronor-coachens tidigare kritiska syn på nödvändigheten av en målvaktstränare ser ut att ha avtagit. Och Gustafsson stänger inga dörrar angående framtiden.

– Vi ser det här som ett test. Efter detta kommer LG Hockey Games och VM. Vi får se hur det fungerar, men förhoppningsvis kommer det gå bra och Jonas kommer spika igen och vinna matcher åt oss.

Granqvist kommer alltså assistera Tre Kronor under tvådagars-lägret i Malmö.

– Vi har inte haft med någon målvaktstränare innan för att jag inte tycker att det behövs. Men nu ville Jonas detta. Jag känner Erik och det är en bra kille som Jonas kommer ha nytta av, säger Gustafsson.

”Absolut ingen nackdel”

FBK:s Jonas Gustavsson, som debuterade i Tre Kronor i Karjala Cup i höstas, ser positivt på nytänkande i Tre Kronor.

– Det är absolut ingen nackdel att ha med någon som man kan bolla ideér med. Jag tycker det är en riktigt bra grej att få prova på detta i landslaget.

Erik Granqvist:

– Det här ska bli fantastiskt roligt. Jag tror det skapar bättre förutsättningar för Jonas om jag kan coacha honom på plats, säger FBK:s målvaktstränare som är rookie i Tre Kronor-sammanhang.