Förbundskaptenen: ”För många misstag”

Bengt-Åke Gustafssons manskap har mycket att slipa på

HOCKEY

Sverige åkte på en stjärnsmäll mot Tjeckien.

– Det straffade sig hårt att vi gjorde lite för många individuella misstag, säger förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

Ett flertal spelare tvingades tacka nej till turneringen – som stjärnbackarna Kenny Jönsson, Marcus Ragnarsson, Dick Tärnström och Lars Jonsson – och det märktes att det svenska försvaret var ihåligt.

– Det var fyra otroligt duktiga backar med stor rutin som försvann. Jag vill inte säga att vi försämrades, men det var ett helt annat lag nu än vad vi kunde ha haft, säger förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson till SVT.

”Straffade sig hårt”

Till slut blev det sex baklängesmål och Tre Kronor har mycket att rätta till inför mötet med Finland på lördag.

– När vi tappar puck på fel ställen måste vi se till att vara på rätt ställe, säger Gustafsson.

– Det var en period i slutet av andra som vi inte var bra. Det straffade sig hårt att vi gjorde lite för många individuella misstag.

SVT: Skällde du på spelarna efter andra perioden?

– Det var inga hårda ord. Vi bestämde oss för att gå ut och göra en bra tredje sistaperiod. Vi fick den start vi ville ha, men dessvärre tappade vi energi när de gjorde sitt sjätte mål.

Tre Kronor sköt 27 skott, men fick bara in två puckar.

– Vi vill alltid ha spelare som puckarna rullar in för. Men samtidigt spelade tjeckerna väldigt bra försvarsspel i dag, så att vi inte kom till de riktiga lägena.