Utklassning

Tjeckien spelade ut Tre Kronor: ”Gör för många individuella misstag”

buades ut Mattias Modig hade ingen lyckad kväll. Här hinner han inte med och släpper in mål nummer fyra. Efter 5–0 fick publiken i Malmö Arena nog och buade ut Tre Kronor. FOTO: BILDBYRÅN
HOCKEY

MALMÖ. Utspelade och utbuade.

Men Bengt-Åke Gustafsson tog genomklappningen mot Tjeckien med fattning.

– Vi visar bra karaktär i tredje perioden, säger förbundskaptenen.

Tre Kronor fick sämsta tänkbara start på Channel One Cup. Efter två perioder i flotta, nybyggda Malmö Arena stod det 5–0 – till Tjeckien.

– Vi svarar för alldeles för många individuella misstag. Framför allt i slutet av andra perioden kom de lite väl tätt, säger Gustafsson.

På 73 sekunder gjorde Tjeckien tre mål och gick från 2–0 till 5–0. Då fick de drygt 11 000 åskådarna i Malmö Arena nog och buade ut Tre Kronor.

”Kändes tungt

– Klart det kändes tungt. Det är en stor publik som kommit hit och självklart vill vi prestera bättre

än det här, säger backen Magnus Johansson. 

Skäms man?

– Nej, och det tycker jag inte att vi ska behöva göra. Det handlade mer om överambition än att vi går in med en dålig inställning.

Tjeckien spelade sedan bara av den sista perioden och vann med klara 6–2.

Men trots storförlusten var inte Bengt-Åke Gustafsson allt för nedstämd efteråt.

– Ingen är väl nöjd efter en sådan här match. Men jag vill ändå ta fram det positiva. I tredje perioden kommer vi ut och gör ett ärligt försök, säger Gustafsson.

Gustafsson nöjd

Förbundskaptenen var nöjd med vad laget presterat bortsett från allt för många individuella misstag.

– I stort sett bjuder vi väl på alla mål utom möjligtvis det sista.

Vad beror det på?

– Vi måste komma ihåg att vi möter ett bra lag som gör det svårt för oss. De stressar oss och det klarar vi inte riktigt av, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Nu väntar Finland på lördag och Ryssland på söndag. Båda matcherna spelas i Moskva. Storförlusten mot Tjeckien innebär att chansen till turneringsseger mer eller mindre är borta.

Och Euro Hockey Tour och Tre Kronor har varit allt annat än någon lyckad kombination de senaste åren. Tre Kronor har inte vunnit en turnering utanför Sverige sedan september 2005.