FBK kan få möta Detroit

1 av 2 | Foto: Bildbyrån (MONTAGE)
Detroit-Färjestad, snart i en ishall nära dig?
HOCKEY

Svensklaget Detroit i Löfbergs Lila Arena.

Färjestad har fått en förfrågan om att möta världens bästa klubblag i en träningsmatch i höst.

– Givetvis är vi väldigt väldigt intresserade, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob.

I höstas spelade Pittsburgh och Ottawa säsongens två första NHL-matcher inför ett utsålt Globen. Ottawa passade även på att möta Frölunda i en träningsmatch i Scandinavium.

Nu finns långt gångna planer på att Detroit och St Louis ska inleda nästa års säsong med två matcher i Globen till hösten.

Och som en förberedelse kan de regerande Stanley Cup-mästarna komma att möta Färjestad i Karlstad.

”Vore tjänstefel”

– Vi har fått en förfrågan av arrangören om vi är intresserade av att möta Detroit. Det vore tjänstefel att svara något annat än ja, säger Loob.

– Men vi är säkert inte ensamma om att ha tillfrågats. Som vanligt är det NHL som styr och ställer och de vill väl få information om vad olika klubbar kan erbjuda – både ekonomiskt och arenamässigt.

Loob berättar att det finns regler för hur många träningsmatcher NHL-lagen får spela. Väljer de att lägga en match i Europa betyder det att intäkterna för en träningsmatch på hemmaplan måste kompenseras:

”Inga kontrakt”

Det är evenemangsarrangören Live Nation som sköter förhandlingarna.

– Vi har förhoppningar om att genomföra ett NHL-arrangemang även nästa höst, och för diskussioner med NHL och spelarfacket. Men i dagsläget finns inga kontrakt skrivna, säger Catarina Oscarsson, press och pr-ansvarig hos Live Nation.