Foppa klar för Modo

Debuterar mot Skellefteå

Foppa-sagan fortsätter I dag klockan 15.00 meddelar Peter Forsberg att han fortsätter spela ishockey – i elitserien och Modo.
HOCKEY

Peter Forsberg skriver på för Modo – men nobbar LG Hockey Games.

– Ja, jag har bestämt mig. Jag har skrivit på för Modo och förhoppningsvis kan jag spela första matchen mot Skellefteå hemma efter uppehållet, säger Foppa till sportbladet.se

Foppa hade kallt presskonferens klockan 15 på fredagseftermiddagen

Men flera timmar innan kunde sportbladet.se avslöja Foppas framtidsplaner.

Sensationell comeback i Modo i vinter - men inget spel i LG Hockey Games.

Viktigare att träna med Modo

– Hade jag valt NHL hade jag spelat i LG Hockey Games. Då hade det varit bra att få några matcher innan jag åkte över. Men som läget är nu känns det viktigare att vara hemma och träna med Modo under landslagsuppehållet.

Vad fick dig att bestämma dig?

– Att tiden rann ut och att jag fortfarande inte är helt hundra på att jag kan spela. Men jag är optimistisk. Foten känns bättre än när jag åkte över och spelade med Colorado förra våren i alla fall. Jag har lyckats bli av med problemen att foten drar ihop sig, samtidigt som jag inte vill ta ut något i förskott.

Modo enda alternativet utanför NHL

– Men det känns rätt att spela i Modo eftersom det var enda alternativet utanför NHL. Jag kunde ha väntat, men det känns bra att ha tagit det här beslutet. Det går ju lite tungt för Colorado och i Philadelphia var det ju ständiga problem med foten när jag var där senast, så det ville jag inte utsätta mig för igen.

Hur många klubbar var intresserade i NHL förutom de två?

– Jag vet faktiskt inte. det hann aldrig gå så långt.

Du gick igenom en ganska omfattande, ny fotoperatiion i höstas?

– Ja, det var ett ganska stort ingrepp. Det var inte så att man åkte hem dagen efter precis. Det känns bättre än förra gången jag gjorde comeback, men jag kan fortfarande inte säga att det är helt hundra.

– Men går allt som det ska spelar jag hemma mot Skellefteå 12 februari. Längre fram ser jag inte.

Men nu är du plötsligt tilllgänglig för VM i Schweiz?

– Ja, men det vill jag inte spekulera i allas. Så långt fram tittar jag inte överhuvudtaget. Det är här och nu som gäller.

FAKTA

Peter Forsberg

Född: 20 juli 1973 i Örnsköldsvik.

Klubbar: Modo –1994 samt 2004–05 och 2009–, Quebec 1994–95, Colorado 1995–2001 samt 2002–04, Philadelphia 2005–07, Nashville 2007.

Meriter: 98 A-landskamper. VM-guld 1992 och 1998, OS-guld 1994 och 2006. Stanley Cup-mästare med Colorado 1996 och 2001. Vinnare av NHL:s poängliga 2002–03.

Utmärkelser: NHL:s mest värdefulle spelare 2002–03 (Hart trophy), årets nykomling i NHL (1995).

Aktuell: Gör en ny comeback efter sina problem med foten. Hoppas kunna spela med Modo mot Skellefteå den 13 februari.

/TT

ARTIKELN HANDLAR OM