Lyckad återkomst för Ragnarsson

Matchades hårt av Bengt-Åke

HOCKEY

Marcus Ragnarsson nobbade OS 2006.

Först nu är han tillbaka i Tre Kronor.

Och nog var det en VM-spelare till våren som lirade i Globen.

Foto: Scanpix

Tre Kronor gjorde fler mål än någonsin tidigare den här säsongen, men 4–3-segern mot Ryssland i hemmaturneringen var lika mycket en framgång för defensiven.

Ragnarsson, 37, var en av backarna som matchades allra hårdast av förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

Inte undra på att han var helt färdig efteråt.

– Jag var ganska trött mot slutet, det var så varmt här inne. Men visst var det här roligt, säger han.

Klart besked

I par med Magnus Johansson gav Ragnarsson ett klart besked. Vill han så lär han får spela VM i Schweiz i månadsskiftet april-maj.

Återkomsten i Tre Kronor var planerad redan till Karjala Cup i höstas. Men dit kom han inte. Och inte heller till Channel One Cup i Moskva kort före jul.

Tredje gillt gick det vägen – och starten kunde inte blivit roligare i första landskampen på över tre år. Redan efter 1.45 styrde Mathias Tjärnqvist in 1–0 på Ragnarssons skott från blå.

– Innan hade vi pratat om att få in puckar och kroppar framför mål och inte hamna i hörnen, säger Marcus Ragnarsson.

Men helt fläckfri var inte Djurgårdsbacken. Han bjöd in Ryssland i matchen med felpasset i andra perioden. Peter Sjastlivij snappade åt sig pucken och servade Maxim Rubin. 2–3 – och plötsligt började ryssarna ägna sig mer åt ishockey, mindre åt att jaga svenskar och hamna i utvisningsbåset.

”Blev lite trötta”

– Vi började riktigt bra, jag vet inte om vi blev lite trötta där i andra perioden, men de kom igång också samtidigt som vi släppte in några billiga mål, säger Ragnarsson.

Dessutom drog han på sig en interference 13.27 in i slutperioden, när ryssarna låg på hårt för att tvinga fram förlängning.

Men helhetsintrycket var positivt. Veteranen, med nio säsonger i NHL, skänker rutin, trygghet och kvalité åt backspelet.

Kan det här laget hålla i VM?

– Svårt att säga, får vi spela ihop oss ser det ganska bra ut.

ARTIKELN HANDLAR OM