Efterlyst – han flydde landet efter rattfylla

Ryan McLeod greps i lördags – i går var han försvunnen

HOCKEY

Olofströms Ryan McLeod greps i helgen för grovt rattfylleri. Men kanadensaren struntade i sin anmälningsplikt. Nu är han efterlyst av polisen.

– Vi misstänker att han har lämnat landet, säger inre befäl Bertil Svensson vid Karlshamnspolisen.

Ryan McLeod. FOTO: BLT

Hockeycentern Ryan McLeod, som gör sin första säsong i Sverige, greps på natten mellan lördag och söndag för grovt rattfylleri efter att ha krockat sin bil i en rondell. 25-åringen erkände direkt, både för polisen och sin klubb.

– Det är rättvist att han får chansen att själv gå igenom sitt agerande, sa Olofströms sportchef Roger Jönsson till Sydöstran på tisdagen. Jönsson motsatte sig också en häktning – något som åklagaren yrkade på med tanke på flyktrisken.

”Vet att han gjort fel”

– Ryan vill ta sitt ansvar, han vet att han gjort fel, säger sportchefen.

Men när Jönsson igår skulle hämta McLeod i hans lägenhet för att uppfylla anmälningsplikten var kanadensaren försvunnen.

– Han fanns inte där när jag kom. Han skulle lämna sitt pass hos polisen var det tänkt. Jag vet inte var han är just nu.

”Får ta konsekvenserna”

Polisen tror att det finns en risk att 25-åringen har flytt Sverige.

– Vi misstänker att han har lämnat landet, säger Bertil Svensson, inre befäl vid polisen i Karlshamn till Sydöstran.

Björn Lindmar, offentlig försvarare:

– Om han lämnat landet av en eller annan anledning får han själv ta konsekvenserna för det. Jag är förordad som hans offentliga försvarare. Och den biten skall jag naturligtvis sköta. Men det blir svårt att argumentera mot häktning i det här läget, säger han till Blekinge Läns Tidning.

McLeod är nu efterlyst. Personalen på flygplatsen Kastrup, som har flygförbindelse med Kanada, har fått instruktioner av polisen. Men om hockeyspelaren redan hunnit fly landet kommer polismyndigheten få problem – eftersom det inte finns något utlämningsavtal mellan Sverige och Kanada.

FAKTA

Detta har hänt

Lördag

Olofströms Ryan McLeod grips efter att ha krockat med sin bil i en rondell. Han har då 1,68 promille alkohol i blodet.

Måndag

McLeod erkänner och begärs häktad för grovt rattfylleri. ”Anledningen är att jag är rädd att han åker hem till Kanada”, sa åklagaren Bengt Iwars.

Tisdag

Kanadensaren släpps efter häktningsförhandlingarna. Han fick i stället anmälningsplikt och reseförbud.

I går

Senast kl 15 i går skulle spelaren anmält sig hos polisen och lämnat in sitt pass. Det gjorde han inte och är nu efterlyst av polisen.

Källa: blt.se