”Finns bara ett sätt för Brynäs att vinna – med tur”

Sportbladets Tomas Ros analyserar SM-kvartsfinalerna

HOCKEY

FÄRJESTAD–BRYNÄS

Tips: 4-1

Kommentar: Finns bara ett sätt för Brynäs att vinna över Färjestad - med tur. Och så måste någon av målvakterna Jacob Markström eller Anders Lindbäck stå på huvudet och ta allt. det kan gå i någon match, men Brynäs vinner absolut inte fyra matcher mot Färjestad. Kanske en. Skillnaden mellan lagen är väldigt påtaglig. Färjestad har spetsen och bredden. En intressand koll är vilka som är tredjecenter i respektive lag. Jonathan Granström är det i Brynäs - Jörgen Jönsson i Färjestad. Det här blir det minst jämna kvartsfinal-serien av de alla.

LINKÖPING–SKELLEFTEÅ

Tips: 4-1

Kommentar: Lite synd om Skellefteå som precis tappat både Gabriel Karlsson och Niko Dimitrakos. Nu ser laget tunt ut framåt och laget vacklar. Linköping avslutade med tre raka segrar och har öst in mål. Det är precis så som Linköping måste spela. De kan inte lita målvakterna och vinna med 2-1. Det måste bli målrika matcher, annars har Skellefteå chansen. Men just mål är ett problem för Skellefteå, just nu. Laget har inte gjort mer än tre mål i en match sedan den 22 januari. På de tolv senaste matcherna har man 1,8 i målsnitt. Värdelöst.

FRÖLUNDA–-LULEÅ

TIPS: 4-2

Kommentar: Frölunda överraskade och tog Luleå före Timrå. De tog Luleå för att de anser Luleå är ett svagare lag och att Luleå har ett klent försvar och slitit hårt på ett fåtal backar. Frölunda har ett på pappret bättre lag än Luleå, men har en usel statistik mot Luleå den här säsongen. Visserligen är det Ari Ahonen som stått två matcher med uselt resultat. I Luleå har jätten Jaroslav Obsut gjort sju poäng mot Frölunda den här säsongen. Imponerande. Nyckelmatch blir på torsdag. Förlorar Luleå då blir det otroligt jobbigt för norrlänningarna i fortsättningen av kvartsfinalserien.

HV71–Timrå

Tips: 4-2

Kommentar: Repris på semifinalen i fjol. Då vann HV71 enkelt efter att bränslet tagit slut för Timrå. Nu är läget likadant. Timrå har fått slita för att ta sig till slutspel och bör inte orka störa HV71. Det som talar för Timrå är att laget haft det väldigt enkelt för HV71 den här säsongen. Två segrar, två oavgjorda och bara en förlust är facit 08-09. En genomgång av grundseriematcherna mellan Timrå och HV71 visar att Timrå gett HV71 många powerplay. Timrå måste hålla sig på isen - annars vinner HV71 den här serien. Johan Backlund måste också vara riktigt bra och gå till jobbet varje dag.