Ros: Brynäs för mätta för att rubba Färjestad

HOCKEY

KARLSTAD. Var är alla förbannade, besvikna och tjuriga brynäsare?

Inte i Brynäs omklädningsrum i alla fall.

Spelarna och ledarna är alldeles för nöjda och mätta för att kunna rubba Färjestad.

Foto: Scanpix
Brynäs är för nöjda med att vara i slutspel för att rubba Färjestad, tror Sportbladets Tomas Ros.

Jag har varit inne i många omklädningsrum efter elitseriematcher.

Många sunkiga, svettiga och små omklädningsrum med usel luft. Miljön är väl en sak, men spelarnas inställning, attityd och kroppsspråk efter matcherna brukar säga mycket.

Speciellt hur mycket laget vill vinna.

Var är gnistan?

Men när jag gick in i Brynäs omklädningsrum i Löfbergs Lila Arena i går slog det mig hur ”vanligt” allt var.

Som efter omgång 27 i elitserien och 2–2 hemma mot Modo, ungefär.

Spelarna gjorde high five med spelarna i Valbo, som skulle spela en play off-match mot Skåre. Andra var på skojhumör med leende på läpparna.

Det borde ha varit en förbannad och irriterad stämning i omklädningsrummet. Eller sådär dödstyst och fokuserat som det är i HV71:s omklädningsrum efter en förlust, speciellt i slutspelet.

Tror brynäsarna är nöjda med att bara få vara med i slutspelet. Hur det går

i slutspelet är strunt samma. Om de åker ur slutspelet är det ok ändå. Då kan de ta en semesterresa till Thailand eller börja snickra på friggeboden vid sommarstället. Eller köpa en travhäst till. Där är anledningen till att Brynäs inte kan mäta sig med Färjestad.

Individuella misstag

I går gjorde Brynäs en bra match på isen. De tog ledningen och höll 1–1 länge. Sedan stupade laget på ett individuellt misstag i egen zon. Den sportsliga insatsen ska Brynäs ha en stor eloge för.Men jag hade hoppats att få möta dödsbesvikna spelare i omklädningsrummet med minimal talförmåga och helt knäckta av den tunga förlusten. Det fick jag inte.

Brynäs säger sig ha genomskådat Färjestads monstermålvakt Jonas Gustavsson. Han släpper returerna rakt ur, hävdar Brynäs-ledningen. Nu ska man skjuta höga puckar på Gustavsson och vräka in returerna.

Men är det inte rakt ut som en målvakt ska släppa returer, om han nu måste släppa returer?

De sämsta returer som en målvakt kan släppa är de åt sidan. Då är han inte förberedd och sårbar eftersom han är ur position.