Antti-Jussi Niemi lämnar sjukhuset

"Han har blivit bättre"

HOCKEY

Såren runt ögat har börjat läka.

Nu tror Leksand att Antti-Jussi Niemi inom kort åker hem från Falu lasarett.

– Det lät som att han lämnar sjukhuset i morgon, säger tränaren Tomas Kempe.

Foto: S24

Antti-Jussi Niemi får inte snyta sig, han får heller inte hosta, nysa eller på något annat sätt skapa tryckskillnad på de känsliga ställena kring hans allvarliga skador. Gör han det kan bakterier ta sig in i hjärnan och skapa stor skada.

Operation trolig utveckling

– Därför är det ganska bråttom att klara upp det här, han går på antibiotika men saker kan ju tillstöta, säger Leksands läkare Ronny Borelius.

I morgon ska nya röntgenbilder tas för att säkerställa att man inte har missat någon blödning. Och redan i dag ska berörda läkare träffas för att besluta om de ska operera Antti-Jussi eller inte.

Läkaren: "Väldigt viktigt"

– Jag vill inte trampa dem på fötterna men jag antar att det blir operation. Man vill få benbitarna att ligga så bra som möjligt, men det viktigaste är ju att täppa till luckan upp till hjärnan som frakturerna kring ögonhålan har skapat. Det är väldigt viktigt, säger Borelius.

Tränaren Tomas Kempe är positiv till Niemis läkande och tror att han snart lämnar Falu lasarett.

– Han blir bättre hela tiden. Det har bara gått två dagar och det finns mycket rykten, men om en eller två dagar kommer han lämna sjukhuset, säger han.

Varför komenterar han inte händelsen särskilt ingående?

– Han är en så kallad nejpatient, då får man inte kommunicera med omvärlden.

Leksand på bortmatch

Leksand är just nu på väg ner mot Stockholm för match mot AIK i morgon 19.15. Därför kommer klubben inte kunna möta sin spelare på väg ut från Falu lasarett.

– Vi vet inte exakt när han får lämna, så han kommer troligen bara ta en taxi hem till sig, säger Kempe.

ARTIKELN HANDLAR OM