Full pott för Södertälje

Vänder underläge mot Växjö

Foto: Rickard Nilsson
SSK:s Jonas Höglund jublar.
HOCKEY

Leif Strömberg och Stefan Nymans succécomeback i Södertälje fortsätter. SSK vände underläge 2–1 till ledning 4–2 på 70 sekunder i mittperioden mot Växjö i ”Lakerdome”.

Full pott efter tre omgångar för ett effektivt SSK i årets kvalserie.

Motivation slår klass heter det – något som inte alltid stämmer. Växjö slet som djur från första nedsläpp och startade bäst i en svängig match. Hemmalagets Partik Carlsson prickade stolpen och hemmapubliken började vädra ett ledningsmål. Då, mitt i Växjö-pressen stack SSK:s poängkung Dragan Umicevic upp. Fri med Axel Brage lägger han enkelt in 0–1-pucken med en backhand.

Södertälje såg i första perioden oinspirerat ut. Något som laget fortsatte med i mellanakten. Växjö gick raskt ikapp och förbi efter klar dominans. Endast fem minuter återstår då av perioden när hemmalaget fullständigt kollapsar. Ledning 2–1 byts mot underläge 2–4 på 70 sekunder!

Matchen är körd för Växjö och en av kvällen bästa spelare Jonas Höglund sätter 2–5 för SSK, assisterad av matchens lirare Dragan Umicevic som svarade för två mål och en assist.

Växjö putsade siffrorna till 3–5 men SSK vägde för tungt, trots att laget gör en halvhjärtad insats och knappast såg ut som en blivande elitserieklubb.

Klass slog motivation i kväll.

Martin Björkman