TV4 stoppar Leif Boork från att ta över Leksand

Fick avbryta kontraktet med Expressen men inte med TV4

HOCKEY

Som Sportbladet avslöjade fick Leif Boork, 59, en förfrågan från Leksand under torsdagen. Men Boork kan inte ta över laget efter sparkade Tomas Kempe – TV4 ville inte låta honom bryta sitt kontrakt som kommentator för kanalen.

– Jag kunde inte tacka ja för jag hade avtal på andra håll, säger Boork.

– Vi vill att Leif fullföljer sitt kontrakt, han är omtyckt och oerhört kompetent, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.

Foto: pernilla wahlman
Leif Boork blev erbjuden tränarjobbet i Leksand men hans andra arbetsgivare, TV 4, ville inte bryta sitt kontrakt med honom.

Leif Boork skriver tidningskrönikor och jobbar som expertkommentator i TV. Men under torsdagen hörde Leksand av sig för att de ville ha honom som ny tränare i laget. Leksand ville att han skulle leda laget kvalserien ut.

– Men jag kunde inte tacka ja, jag har avtal med TV4 och Expressen och TV4 ville inte bryta sitt, säger Leif Boork.

Bork fortsätter:

– Jag sade till Leksand att allt var under förutsättning att mina andra arbetsgivare gick med på att bryta sina kontrakt med mig, men det funkade inte och då blev det inget. Jag har liksom inte ställt några krav.

Men vilken var din personliga önskan?

– Att leva upp til mina avtal. Det var min personliga vilja.

Så vi får nöja oss med att se dig i rutan alltså?

– Ja, jag trivs jättebra på TV4, det är inte det. Jag hade gått in i en jävligt spännande fas med Leksand men nu blir det en spännande uppgift på TV4 i stället.

Varför tror du att Leksand kontaktade just dig?

– Jag har tränat många lag i utsatta situationer och Leksand befinner sig i en jävligt utsatt situation. Den typen av uppdrag är väl lite av mitt kännetecken.

Så här säger Hans Pekkari, sportchef på TV 4:

– Det är kul att våra medarbetare är eftertraktade. Leif är uppskattad och oerhört kompetent och vi ville inte bryta kontraktet med honom, eller han valde själv att fullfölja det. Känns kanon.