Nye tränaren talar ut med Sportbladet

Christer Olsson: "Vi brinner för detta och har inget att förlora"

Foto: ULF PALM
Olsson och Eriksson kramas på den gamla goda tiden.
HOCKEY

Pressen är inget han räds. Och han säger inte rakt ut att Leksand ska spela i elitserien nästa säsong. Men Christer Olsson känner sig på alla sätt motiverat att ta över krislaget Leksand. Här talar han ut efter ett mycket hektiskt dygn:

– Givetvis har allt detta varit jävligt omtumlande, men jag och Niklas brinner så för detta så det var aldrig aktuellt att säga nej, säger Christer Olsson.

Christer Olsson har huvudansvaret för tränarsysslan i Leksand med start på träningen i morgon fredag. Niklas Eriksson assisterar. Båda kommer från klubbens J20-lag.

– Vi finns i föreningen och spelarna i A-laget känner oss, jag tror det underlättar, säger Olsson.

När började du ana att klubben tittade åt ditt håll?

– Jag kände redan i går (onsdag) efter förlusten mot AIK att klubben kanske funderade på en förändring. De kallade ju sina tränare och så.

Du då, hur är det att få ta sig an det här tuffa uppdraget?

– Det kändes inte rätt att säga nej. Jag brinner så för den här klubben och jag vet att det är jobbigt i Leksand när det inte går som det ska. Men jag är inte rädd för pressen. Jag tycker att vi bara har saker att vinna på det här. Känner mig trygg med Niklas i den här situationen. Vi har spelat och tränat ihop.

Under torsdagens eftermiddag fick Niklas Eriksson och Christer Olsson erbjudandet.

– Laget har inte vunnit på tre matcher så det är ett pressat läge, helt klart.

Kan ni vända detta då?

– Jag säger så här: vi ser bara till nästa match. Jag vill inte spekulera hur det kan se ut om två veckor. Vi har bara saker att vinna och laget får nu höra en ny röst, kanske kan det förändra något. Att tänka så jäkla långt framåt tror jag inte är bra.

Ni hade ett möte med ett par av spelarna i laget under torsdagskvällen. Vad sades?

– Inte så mycket egentligen. Nu vill vi vara skrida till verket, inte tänka eller prata om det som har varit. Men jag vill säga att Tomas och Tomas har kämpat oerhört hårt, det vet jag.

Blir det några taktiska förändringar?

– Jag och Niklas har lite idéer, men vi kan bara göra småjusteringar. Det gäller också att gjuta mod i grabbarna och få dem att visa vad de kan.

FAKTA

Snabba fakta om nya tränarna

Namn: Christer Olsson.

Ålder: 38.

Klubbar i spelarkarriären: Arboga, Mora, Brynäs, St Louis Blues, Worcester Ice Cats, Ottawa Senators, Frölunda HC, Klagenfurter AC, Leksand.

Landskamper: 63 A.

Aktuell: Tar över som huvudtränare i krislaget Leksand efter att den tidigare tränarduon fick sparken under torsdagen. Kommer från klubbens J20-lag.

Namn: Niklas Eriksson.

Ålder: 40.

Klubbar i spelarkarriären: Västervik, Leksand, HIFK (SM-liiga), Brunico (Italien).

Landskamper: 45 A.

Aktuell: Assisterar Christer Olsson som tränare efter sparkade Tomas Kempe och Tomas Jonsson. Kommer från klubbens J20-lag.

ARTIKELN HANDLAR OM