'Foppa' avstod dagens träning

Ännu oklart om spelarens framtid

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK. Med bara 12 timmar till deadline var det fortfarande frågetecken i Modolägret om Peter Forsbergs eventuella comeback i klubben.

– Jag tror inte att han själv vet ännu, säger sportchefen Erik Holmberg.

Foto: Lasse Allard
Peter Forsberg var inte med på dagens Modo-träning.

Klockan 10 idag genomförde Modo Hockey matchvärmning hemma i Swedbank Arena innan dagens bussfärd till Gävle för kvällens bortamatch mot Brynäs. Peter Forsberg fanns inte med på isen, och enligt uppgift klev han också av gårdagens träning tidigare än alla andra spelare.

Midnatt mot fredag går tidsfristen ut, och innan dess måste Forsberg ha skrivit på för Modo, och handlingarna måste ha nått Svenska ishockeyförbundet.

– Jag vet inte var han är just nu, säger Erik Holmberg. Det enda jag vet är att han inte tränar med laget i dag.

Holmberg säger att det inte ser ljust ut i frågan för Modos del.

– Jag har nog egentligen aldrig haft några förhoppningar att han ska kunna spela för oss. Först och främst måste han känna sig hundraprocentig för att kunna spela hockey igen och jag tror faktiskt inte att han själv vet ännu.

Om Forsberg väljer Modo innan deadline, har du då förberett några handlingar?

– Det där har jag överhuvudtaget inte tänkt på. Men om det skulle vara så att han ska skriva på för oss, nog löser vi det i sådana fall.

Vad skulle det betyda i så fall?

– Om det skulle visa sig att han kan spela hockey igen och att han dessutom väljer Modo, då är det naturligtvis många häromkring som skulle hoppa högt av glädje.

ARTIKELN HANDLAR OM