Berglund sänkte LHC

St Louis-spelaren drömmer om OS-spel

HOCKEY

Steget från allsvenskan till NHL klarades på ett sensationellt bra sätt. Nu vill Patrik Berglund längre i Stanley cup – och drömmer om OS.

21–åringen svarade för ett mål när hans St Louis utklassade Linköping med 6–0 inför helgens premiär.

Foto: AP
Patrik Berglund.

Efter drygt halva den andra perioden slog Patrik Berglund till och sänkte Linköping definitivt med sitt mål fram till 3–0.

Av den varan är det tänkt att bli ännu fler i vinter än de 21 fullträffarna och 26 assisten förra säsongen.

Då var Västeråskillen debutant i världens bästa liga och en av få som lyckats ta det stora steget från allsvenskan till en ordinarie plats i NHL.

Totalt 47 poäng på 76 matcher är inget annat än en succé.

Sugen på OS

Det kan man däremot inte kalla 21–åringens insats i vårens VM–slutspel. Trots att Sverige tog VM–brons blev det bara en enda assist på sju matcher i den blågula dressen.

Något Patrik är sugen att ta revansch på och skulle inte precis tacka nej till en OS–biljett.

I träningsmötet mot Linköping var han pigg och visade att helgens seriepremiär mot Detroit i Globen närmar sig.

St Louis överlägset

St Louis – utslaget i första omgången av Stanley cup i våras, och med stjärnor som Paul Kariya, Keith Tkachuk och Brad Boyes – var överlägset.

Tyngden, farten och inte minst effektiviteten skiljde mest. Ett LHC helt utan självförtroende har bara producerat sex mål på fyra omgångar i elitserien. Nu blev man nollat igen.

Men det blev ändå två svenska målskyttar på isen, då även Alexander Steen nätade för St Louis inför bara 4 916 åskådare.

TT