Daniel Grefve utser Veckans Femma

1 av 6
Pär Arlbrandt.
HOCKEY

VECKANS FORWARDS

Pär Arlbrandt, Luleå:

Efter att ha misslyckats i sina tidigare elitserie­sejourer har Arlbrandt i år visat att han kan producera även i landets högsta serie. Gjorde hat trick mot Rögle i måndags.

Matcher : 24 matcher, 18 poäng (9+9). Le Mat-poäng: 56.

Peter Forsberg, Modo:

Frågan är om det kommer att gå att göra någon Veckans Femma utan Peter Forsberg under resten av säsongen. ”Foppa” fortsätter att imponera och gör viktiga mål och assist i varje match.

Matcher : 8 matcher 15 (8+7).Le Mat-poäng: 120.

Markus Näslund, Modo:

Det tog inte ens tio minuter, sedan hade Näslund gjort sin första poäng för säsongen. Trots bara någon veckas träning har Näslund gjort tre poäng på sina två första matcher med Modo.

Matcher : 2 Poäng: 3 (0+3) Le Mat-poäng: 26.

VECKANS BACKAR:

Marcus Ragnarsson, Djurgården:

Gamle (38 år) Ragnarsson är en av elitseriens äldsta spelare. Och han är en viktig kugge för Djurgården, både framåt och bakåt. Gjorde poäng i samtliga matcher den gångna veckan.

Matcher : 22 matcher 10 (3+7). Le Mat-poäng: 75.

Fredrik Lindgren, Färjestad:

”Linkan” har aldrig varit känd som någon stor målskytt, men stod i måndags för ett viktigt mål mot Djurgården. Har spelat imponerande +4 på tre matcher.

Matcher : 19 matcher 6 (3+3). Le Mat-poäng: 55.

VECKANS MÅLVAKT:

Anders Lindbäck, Timrå:

Han räddade samtliga 53 skott mot HV71 vilket innebar nytt elitserierekord. Det följde han upp med en ny stormatch mot Linköping. Lindbäck har visat att han inte bara är Jacob Markströms kompis.

Målsnitt : 2,56, hållna nollor: 1. Le Mat-poäng: 63.