Hans Abrahamsson utser Veckans Femma

1 av 6 | Foto: BILDBYRÅN
Jaroslav Hlinka.
HOCKEY

VECKANS FORWARDS

Jaroslav Hlinka, Linköping:

Supertjecken fortsätter att leverera. Har producerat poäng i tolv raka matcher nu, bara Fredrik Bremberg (16 matcher) har en längre svit i elitseriehistorien.

Daniel Corso, Timrå:

Han har kritiserats en del under hösten, men Corso är definitivt ingen gästarbetare på genomresa. Kommer till spel varje kväll och leder Timrås förstakedja. Totalt 25 poäng så här långt och dessutom +12. Bara tre spelare har bättre plus/minus-statistik.

Jan Hlavac, Linköping:

Oj, vad kul han har ute på isen. Kanske inte så konstigt med lagkamrater som Magnus Johansson, Mårtensson och Hlinka. Men ändå, Hlavac har verkligen höjt sig ett par snäpp jämfört med förra säsongen.

VECKANS BACKAR

Petr Caslava, Timrå:

Timrås försvarszon har gått från hönsgård till ett välorganiserat område. Största anledningen till det är Petr Caslava. Den tjeckiske VM-backen har blivit exakt den försvarsgeneral som klubben hoppades på.

Magnus Johansson, Linköping:

Sex poäng under veckan av Linköpings lagkapten. Fyra av assistpoängen kom i tisdags mot Färjestad och framspelningen till Jan Hlavac var fullständigt briljant.

VECKANS MÅLVAKT

Jacob Markström, Brynäs:

En rätt normal vecka för Markström: På tre matcher har han släppt in två mål, räddat 74 av 76 skott och har en räddningsprocent på 96. Då kan inte ens Djurgårdens Stefan Ridderwall konkurrera om målvaktsplatsen i veckans lag.