NHL-stjärnorna ställer upp för Tomas Hjert

Forsbergs stjärnlag ska hjälpa förlamade 20-åringen

HOCKEY

Modo, Södertälje, AIK och Tre Kronor är redan med i kampen för att hjälpa förlamade ishockeyspelaren Tomas Hjert.

Nu ansluter även Peter Forsberg och stjärnorna i Ice Breakers till 20-åringens rehabiliteringsfond som nu samlat ihop drygt 150 000 kronor.

– Skitkul! Men det är inget jag tänker så mycket på nu. Jag har mycket annat att fokusera på, säger Tomas Hjert.

Foto: Andreas Hillergren
Peter Forsberg och Henrik Zetterberg.

Den 20:e januari träffades Tomas Hjert olyckligt av en tackling i en match i ishockeyns division 1. En nackkota skadades och 20-åringen är nu förlamad från bröstet och nedåt. Hjerts klubb Trångsund startade efter olyckan en fond för att samla ihop pengar till lagkamratens rehabilitering.

Ska spela i Västerås

AIK och Tre Kronor var bland de första att hjälpa 20-åringen och nu har även Modo, Södertälje och Västerås bestämt sig för att hänga på. Vik tar dessutom extra draghjälp av Peter Forsberg och stjärnorna i hans Ice Breakers som ska spela en match i staden i sommar.

– Det känns naturligt. Ice Breaker skänker alla pengar de tjänar från matchen till välgörenhet och då är tanken att vi också ska göra det. Det känns jättebra, säger klubbchefen Anders Eklund.

Totalt har drygt 150 000 kronor kommit in till fonden där Hjerts moderklubb Trångsund ensamma samlade in 40 000 i sin sista seriematch. Då var 20-åringen dessutom på plats i sin gamla ishall och träffade lagkamraterna för första gången sedan olyckan.

Tillbaka i gamla ishallen

– Jag kämpade mig dit och det var kul att se lite bekanta ansikten. Men det var rätt lugnt, alla hade en rätt skön inställning också. De tyckte inte synd om mig utan sade att det var kul att se mig och frågade hur jag mår. Det var kul att se alla och väldigt uppfriskande. Men jag var helt utmattad när jag kom hem, säger Hjert.

Hjert bor för tillfället på ett rehabiliteringsboende och har där överösts av frågor från media, hockeyklubbar och andra som vill hjälpa till efter att Sportbladet skrivit om hans olycka.

– Det är väldigt mycket frågor om saker men jag försöker att ta det lugnt. Jag har sagt till de andra att sortera och sålla lite.