Här ska 50 000 mexikaner se hockey

”Allt som är nödvändigt för matchen kommer att finnas”

HOCKEY

Ishockey under bar himmel – i Mexiko?

Ja, det blir verklighet när D-VM för juniorer drar igång på söndag.

Värdnationen tar emot Bulgarien och arrangörerna hoppas på 50 000 åskådare.

– Allt som är nödvändigt för matchen kommer att finnas, säger mexikanska hockeyförbundets ordförande Joaquin de la Garma.

Årets Winter Classic i NHL, mellan Pittsburgh Pengiuns och Washington Capitals, stördes av stora regnmassor.

rågan är hur vädret kommer att vara i Mexiko City på söndag när Mexikos och Bulgariens J20-landslag sparkar igång D-VM med en utomhusmatch, klockan 19.15 lokal tid. Så här års uppskattats temperaturen kunna nå en bit över tjugo grader på dagtid och ligga kring nio grader under natten.

Den provisoriska arenan är belägen på Plaza de la Constitucion, ett av världens största torg, och uppges ha plats för 50 000 åskådare.

Började som galen dröm

– Vi har två omklädningsrum för lagen och allt annat som är nödvändigt för matchen kommer att finnas, säger mexikanska hockeyförbundets ordförande Joaquin de la Garma till iihf.com.

Projektet började som en galen dröm, men nu hoppas arrangörerna kunna fylla arenan efter att medieintresset för evenemanget växt lavinartat den senaste tiden.

– Den här matchen är väldigt viktig för mexikansk ishockey. Det är ett stort lyft och ett skyltfönster för vår sport. Matchen kommer att sändas på tv i Mexiko, och även i andra latinamerikanska länder som Argentina, Brasilien, Chile och Colombia, säger Joaquin de la Garma.

Övriga nationer i turneringen är Nordkorea, Nya Zeeland, Serbien, Taiwan och Turkiet. De två bäst placerade lagen är kvalificerade för spel i JVM:s tredjedivision nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM