Asplöven: Vi vill behålla Conny

Ska försöka värva stjärnan – med hjälp av finansman

Foto: Joakim Nordlund
HOCKEY

Efter succén i debuten – nu vill Asplöven behålla stjärnan Conny Strömberg.

Med hjälp av Strömbergs rådgivare Mikael Fahlander.

– Det är vår huvudsponsor, säger sportchefen Magnus Lehto.

Conny Strömberg sparkades i veckan från Örebro sedan han hamnat i fyllecell. I går gjorde han debut i Allettan med nya laget Asplöven.

Ett avtal som bara gällde för matchen mot topplaget Björklöven – som slutade med storseger, 6–2, efter en assist från Strömberg och ett mål och en assist från den andra nye stjärnan, Jonathan Hedström.

Ska prata i morgon

Asplöven hoppas nu få ha kvar Strömberg.

– Vi ska pratas vid på måndag. Vi är villiga att fortsätta med samma upplägg om han inte får kontrakt med någon allsvensk toppklubb, säger Magnus Lehto.

Som rådgivare använder sig Strömberg av finansmannen Mikael Fahlander, även med i Örebro hockeys sportgrupp. Samme Fahlander som, sedan Asplöven hjälpte Örebro till allsvenskan för två år sedan, hjälper klubben ekonomiskt.

Om Asplöven ska behålla Strömberg är det genom Fahlanders pengar.

– Vi har en finansman som ordnar det och det är via han. Det är han som har stått för det här hittills, säger Lehto.

Är det Mikael Fahlander?

– Ja, han är vår huvudsponsor i dag. Och nog tror jag vi kan hitta en deal med Micke, det är jag helt övertygad om.

”Flera klubbar”

Via sms till Sportbladet tillbakavisar Fahlander uppgifterna att han är Asplövens huvudsponsor, men medger att han så här långt stått för betalningen till Strömberg.

– Conny har haft lön från Örebro och vi ska diskutera framtid i morgon (läs: i dag). Den här utlåningen var bara en dag, det tar jag.

– Det skulle kännas löjligt att fakturera Asplöven för att han lirar en match med dem, skriver Fahlander.

Strömberg själv:

– Det är flera klubbar som har hört av sig. Helst vill jag stanna i Sverige. Jag vill att det ska funka socialt också. Hittar vi inget här hemma så får vi väl se vad som finns utomlands.

FAKTA

Fyllecell & sparken – här är Connys tuffa år

Hösten

Direkt efter en bortamatch drar Strömberg på sig överdragskläder och går ut i arenan för att köpa öl. Enligt Sportbladets uppgifter köper han fyra.

September

Strömberg kommer alkoholpåverkad till en träning och stängs av från matchspel av Örebro. Han samlar laget, ber alla om ursäkt och lovar att försöka skärpa sig.

Klubben erbjuder Strömberg hjälp för sina problem, men han tackar nej och säger att han ska lösa det på egen hand.

December

Strömberg omhändertas av polis natten till julafton efter att ha haft en dispyt med en taxichaufför. Spelaren får spendera natten i fyllecell.

Januari

När uppgifterna når media sparkas Strömberg. Klubbledarna uttrycker besvikelse på att han inte hade informerat dem efter att händelsen ägt rum.

ARTIKELN HANDLAR OM