Skickas till allsvenskan

Vann i debuten – i dag skickas han till Sundsvall

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Vinnare i sin första elitseriematch från start.

I dag åker Tim Sandberg, 20, tillbaka till Sundsvall för bottenstrid i Hockeyallsvenskan.

– Målsättningen är att få ett nytt kontrakt med Djurgården nästa säsong, säger han.

Foto: Foto: SCANPIX
Ridderwall tillbaka Tim Sandberg kallades upp till Djurgården när Stefan Ridderwall blev skadad. Nu skickas han tillbaka till Sundsvall och bottenstriden i hockeyallsvenskan.

Efter Stefan Ridderwalls hjärnskakning mot Södertälje för en månad sedan har Mark Owuya startat samtliga matcher i Djurgårdens mål.

Men efter tavlan i torsdagens derby mot AIK petades han i bortamötet mot Skellefteå.

I stället fick 20-årige Tim Sandberg göra sin första elitseriematch från start.

– Jag var jäkligt nervös i första perioden. Jag brukar aldrig vara det, men jag var hetsig och tog det inte lugnt, säger Sandberg.

Darrig inledning

Efter den darriga inledningen, med två insläppta mål inom loppet av drygt två minuter i mitten av första, spelade Sandberg upp sig rejält.

Djurgården vann också till slut med 5–4 efter att Marcus Nilson styrt in avgörandet med 5.13 kvar av matchen.

– Det låste sig i derbyt senast. Vi var jävligt revanschsugna och det kändes som att vi hade ett helt annat go. Vi gör det bra som studsar tillbaka och vinner trots att jag släpper in fyra mål. Det kunde lika gärna blivit 5–2.

Ridderwall tillbaka

Vinsten betyder att Sandberg är obesegrad under höstens sejour i elitserien. I mötet mot Brynäs hoppade han in efter den första perioden när Djurgården vände underläge med 0–3 till en 4–3-seger.

Men trots det skickas han nu tillbaka för spel i Hockeyallsvenskan med Sundsvall. Stefan Ridderwall gjorde sitt första hela träningspass med Djurgården i fredags och beräknas vara tillbaka i spel efter Karjala Cup.

– Jag åker hem till Sundsvall i morgon (i dag) och fortsätter där tills vidare, säger Sandberg.

– Jag har vetat hela tiden att jag varit här på grund av att Stefan är borta. Jag är inställd på att spela den här säsongen med Sundsvall för att få rutin från seniorspel. Målsättningen är att göra bra ifrån mig i Hockeyallsvenskan och spela till mig ett nytt kontrakt med Djurgården nästa säsong.

Nils-Petter Dufva

ARTIKELN HANDLAR OM