”Vi går för vinst”

Mårts siktar på seger mot Finland

HOCKEY

HELSINGFORS.

Sverige kan förlora mot Finland – men ändå vinna turneringen.

– Ja, men vi går självklart för att vinna, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

Pär Mårts.

Det råder minst sagt oklarheter om hur tabellen i Karjala Cup ska räknas om tre lag hamnar på samma poäng. Representanter från i stort sett samtliga mediebolag sitter inför matchen och försöker läsa reglerna för att reda ut situationen.

Sverige har inför dagens match två segrar, liksom Ryssland, men vinner Finland mot Sverige i kväll hamnar de tre länderna på samma poäng.

Då räknas resultaten mot Tjeckien bort och Sverige, Finland och Ryssland ställs i en separat tabell där i första målskillnad och i andra hand antal gjorda mål avgör.

Det innebär att Sverige har råd att förlora med ett mål mot Finland och ändå vinna turneringen.

Tror vi.

– Ja, som vi har förstått det så är det så. Det är inte helt glasklart. Vi går självklart för att vinna matchen, men det kan ju vara bra att veta förutsättningar om det är jämnt på slutet och man vill ta ut målvakten, säger förbundskaptenen Pär Mårts till Sportbladet någon timme före nedsläpp.

Sverige har tappat fyra spelare – Dick Axelsson, Niklas Nordgren, Andreas Jämtin och Fredrik Warg – sedan Karjala Cup startade. Pär Arlbrandt spelade i går och tills i dag har även Daniel Brodin och Daniel Bång anslutit.

– Vi rullar på sju backar och har David Rundblad som extra back, säger Pär Mårts.

ARTIKELN HANDLAR OM