Arenan utrymdes efter brandbomb

Stort rökkaos i Luleå

HOCKEY

Just innan pucken skulle släppas i Coop Arena drog brandlarmet igång.

En rökbomb hade gått av och orsakade rökkaos mellan klackarna som hetsade varandra inför matchen.

Publiken började att utrymma arenan och matchen blev kraftigt försenad.

Brandlarmet tjöt för fullt just innan matchstart mellan Luleå och Djurgården. Anledningen var att en rökbomb utlösts tillsammans med bengaliska eldar i bortaklacken och orsakade en enorm rökutveckling i utrymmet mellan de båda klackarna där stämningen var hetsk innan matchen.

En automatisk röst inne i arenan uppmanade att folk skulle utrymma och cirka två tusen personer hann ganska tidigt lämna hallen.

– Jag såg att det rök lite bland Djurgårdsfansen, säger Luleåtränaren Jonas Rönnqvist i Canal plus.

”Ingen känsla av oro”

Precis där Canal plus har sin tv-studio var rökutvecklingen som värst men de på plats kände sig inte hotade och satt kvar och inväntade besked.

– Det finns ingen känsla av oro här innen överhuvudtaget, säger Lasse Granqvist i Canal plus.

Speaker-personalen försvann

Däremot var personalen i speakerbåset inte sena med att lämna sina platser varför en stor ovisshet uppstod hos publiken på plats.

Tjugo minuter efter utsatt matchstart kunde insatschefen på plats inte ge något besked om arenan skulle utrymmas eller inte. Samtidigt lämnade spelarna isen i väntan på beskedet från huvuddomarna Sören Persson och Mikael Nord.

Halvtimme försenad

– Det är klart att det är lite störande. Man har mycket adrenalin i kroppen och så måste man pusta ut, men vi ska bygga upp det igen, sa Luleås Pär Arlbrandt i Canal plus.

Domarna hotade med att tömma djurgårdsläktaren om fler bengaliska eldar skulle tändas och matchen kunde komma igång 16.30.

bo">  Matchen pågår och du följer den här.