Dragkamp om kanadensisk back

”Bättre än Holös”

HOCKEY

Mat Robinson, 24, gör succé i Jonas Holös förra klubb Sparta Sarpsborg.

Nu jagas han av flera elitserieklubbar.

– Den här killen är bättre än Holös, säger Sarpsborgs klubbdirektör Tore Jobs.

Innan norrmannen Jonas Holös kom till Färjestad och gjorde succé spelade han i Sparta Sarpsborg.

Nu kan ännu en back vara på väg därifrån till elitserien.

Poängmaskin

Kanadensaren Mat Robinson har denna säsong stått för hela 43 poäng (14+29) på 45 matcher och jagas av flera elitserieklubbar. Enligt tidningen Dagbladet har Timrå, Brynäs, Linköping och Modo visat intresse för honom. Dessutom ska flera toppklubbar i allsvenskan och finska Jokerit ha honom på önskelistan.

Elitserien tycks dock vara hans förstaalternativ.

– Han kommer med all sannolikhet att spela i elitserien kommande säsong, säger hans agent Christian Sjögren till Dagbladet.

Sarpsborgs klubbdirektör Tore Jobs hyllar honom.

– Han går in på fyra backar i vilket lag som helst i Elitserien. Han har bäst plus/minus i ligan, är en fruktansvärt snabb spelare och är en duktig open ice-tacklare trots sin storlek. Vi hade Jonas Holös i klubben innan han gick till Färjestad, men den här killen är bättre, säger han, och fortsätter:

”Stort intresse”

– Det är ett stort intresse för honom och vi är medveten att vi kommer att förlora honom. Jag vet att Timrå var här i går och jag har tidigare pratat med Kent Norberg om honom.

Timrå verkar ligga bra till.

– Det gäller att få en bra roll i laget och att han ska få spela mycket. Sedan kommer jag komma med råd och det ser väl bra ut för Timrå, säger Christian Sjögren till Dagbladet.