Henrik Sedin dras med en höftskada

Vilade när Icebreakers vann mot Vita Hästen

HOCKEY

NORRKÖPING. Icebreakers drog fulla hus i Norrköping – men en av de största stjärnorna gick publiken bet på.

Henrik Sedin stannade hemma i Örnsköldsvik på grund av en skada som inträffade i onsdagens Icebreakersmatch mot Björklöven.

– Han tog det säkra för det osäkra i dag, säger tvillingbrodern Daniel Sedin.

Foto: Scanpix

4 112 åskådare hade sökt sig till Himmelstalundshallen i Norrköping för att se Icebreakers ta sig an division I-laget Vita Hästen som för dagen var förstärkt med en femma med spelare från NHL och elitserien.

Icebreakers var som vanligt späckade av storstjärnor som Niklas Bäckström, Henrik Zetterberg och Peter Forsberg – men det var bara med en tvillingbror på planen. Daniel Sedin saknade sin bror som av säkerhetsskäl valde att stå över.

– Han stannade hemma. Vi spelade match i går (4–0-seger mot Björklöven) och då fick han lite ont i höftböjaren så han tog det säkra före det osäkra, säger Daniel Sedin.

Står över även nästa match

Henrik lär heller inte spela morgondagens match mot Nyköping.

– Det är tveksamt. Han är kvar i Ö-vik och i så fall skulle han vara tvungen att bila ner, så det tror jag inte. Men det är inget allvarligt, säger Sedin och påpekar att dessa matcher är sportmässigt oviktiga.

– Vi är inte här för att spela hockey direkt, det är mer för att hälsa på barnsjukhus och så – så han är väl mest missnöjd över att missa det.

”Man vill vinna”

Icebreakers klarade sig dock bra med den ena tvillingbrodern i onsdagskvällens match. Laget vann med 5–4 – trots att Vita Hästen reducerade med halvminuten kvar och tog ut målvakten i jakten på kvittering. Då hettade också matchen till någorlunda.

– Det är lite prestige och många vinnarskallar. Till slut vill man ju vinna. Det blir alltid så, det spelar ingen roll vilken typ av match det är – man vill vinna i slutändan, säger Nicklas Bäckström.

Icebreakers mål gjordes av Markus Näslund, Alexander Steen, Nicklas Bäckström, Henrik Zetterberg och Philip Samuelsson.